Előnyben a komáromiak


Rieker UJS Komárom egyetemi férfi-röplabdacsapata győzelemmel kezdte a Szlovák Kupa elődöntőjét

A Rieker UJS Komárom egyetemi férfi-röplabdacsapata a röplabda-extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, az egyik fél három győzelméig tartó párharcában, változatos mérkőzésen 3:1-re (19:25, 26:24, 25:23 25:19) győzte le a Myjava együttesét. A Duna-partiak ebben a röplabdaévadban ötödször verték meg nagy riválisukat – négyszer a bajnokságban, egyszer pedig a Szlovák Kupa elődöntőjében.

A mérkőzés eredménye nem tükrözi eléggé az összecsapás lefolyását, mert az első három játszma teljesen egyenrangú csapatok küzdelme volt, a lehető legszorosabb részeredményekkel. Sőt, az első játékrészt a vendégek nyerték komoly különbséggel. Az első játszmában mind a két csapat nagy lendülettel és pontos játékkal kezdett. Az első percekben a komáromiak voltak hatékonyabbak, 4:2-re és 8:6-ra vezettek. Ez után a vendégek 8:8-ra egyenlítettek, kevesebb ki nem kényszerített hibát vétettek, s Pokopeccel az élükön pontosabban és erősebben szerváltak. 17:21-es állásnál már nem volt kétséges, ki nyeri a játszmát. A myjavaiak első szettlabdájukkal 19:25-tel zártak – 0:1.

A második játszma elején a játék képe nem sokat változott, 5:5-ig a vendégek voltak egy árnyalattal aktívabbak, de elhúzni nem tudtak. Közeledve a játszma közepéhez a hazaiak játszottak ötletesebben és gyorsabban, és Mlynarčík balkezes bombaszervái tették nehézzé a szervafogadást, s ennek következtében a vendégek támadását is. A hazaiak 15:11-es vezetésénél megnyugodtak a kedélyek, s 17:13-nál Ogurčákék azt gondolhatták, hogy már csak a különbséget kell megtartani, és nem szabad hibákat elkövetni. De csalódniuk kellett, mert a vendégek jó játékkal 21:20-ra átvették a vezetést. A hazaiak minden erejüket összeszedve 23:23-ra egyenlítettek, de mégis a vendégeknek volt 23:24-nél szettlabdájuk. Azt nem értékesítették, s a hazaiak 24:24 után első szettlabdájukkal 26:24-re nyerték a második szettet – 1:1.

A harmadik játszma is bővelkedett izgalmakban, 12:12-ig fej fej melletti küzdelem folyt 1-2 pontos komáromi vezetéssel. Ez után a vendégek voltak aktívabbak, s többször vezettek egy ponttal. Közeledett a játszma vége, s egyre veszélyesebbé vált a helyzet a hazaiak számára, mert a vendégek vezettek 22:20-ra, majd 23:21-re. Ez után a játékukba becsúszott két ki nem kényszerített hiba, a hazaiak ezáltal egyenlítettek, s két szép támadással 25:23-ra nyerték a játszmát – 2:1.

A negyedik, utolsó szettben a vendégek játéka fokozatosan elhalványult, talán az előző játékrészben elkövetett hibák következtében. A játsz-ma közepétől visszaestek, s 14:10 után néhány perc elteltével már 20:12-re vezettek a komáromiak. A szettet 25:19-re, a meccset pedig 3:1-re nyerték. A nem túl nagy létszámú közönség mind a két csapat teljesítményét élénk tapssal jutalmazta. A sorozat szombaton Myjaván folytatódik.

Fotó és forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei