Kezdődik a rájátszás


Hat csapat egy kis szünetet kapva már a március 23-án rajtoló negyeddöntős sorozatra készülhet

fotó: 7sport.sk

A Spišská Nová Ves–Prešov és Banská Bystrica–Trenčín playoff-selejtezőkkel kezdődik meg holnap a jégkorong Tipos Extraliga idei rájátszása.

Hat csapat egy kis szünetet kapva már a március 23-án rajtoló negyeddöntős sorozatra készülhet: az alapszakaszgyőztes Slovan mellett a zólyomiak, a nyitraiak, a nagymihályiak, a kassaiak és a poprádiak. Hozzájuk csatlakozik a fent említett két párharc győztese. A 11. helyen zárt érsekújváriak számára véget ért a szezon, a sereghajtó liptószentmiklósiakra pedig osztályozó vár az I. liga bajnokával.

„Annál többet nem is kívánhattunk volna, hogy az utolsó körben dőljön csak el, ki lesz az első, ki fér még be a top 6-ba és kinek jut az utolsó selejtezős hely” – jegyezte meg a hétfői sajtótájékoztatón a névadó szponzort képviselő Stanislav Molnár.

A játékban maradó klubok képviselői pedig azért sóhajthattak fel, mert az enyhülő járványügyi intézkedéseknek köszönhetően a rájátszásban akár az utolsó helyig megtelhetnek a jégcsarnokok. „A különféle megszorítások miatt lényegében az egész szezonban foghíjasak voltak a lelátók, ha egyáltalán jelen lehetett valamennyi néző. Ez komoly üzleti és anyagi veszteséget jelentett az egyesületeknek. Hozzávetőlegesen 200 ezer eurós mínuszról beszélhetünk egy-egy klub esetében” – nyilatkozta Büdi Anett, a bajnokságot irányító Profi Jégkorongklubok Szövetségének az igazgatója.

A nézői kulisszával a tévés közvetítések is új töltetet kapnak. A közszolgálati tévé minden játéknap műsorára tűz egy mérkőzést – ha több találkozót rendeznek párhuzamosan, általában az alapszakaszban jobb helyezést elérő gárda meccse élvez majd elsőbbséget (a playoff műsora nincs konkrét dátumokhoz kötve, az előző sorozatok lezárása utáni harmadik napon kezdődik az új széria). A bajnokot legkésőbb május 5-én ismerhetjük meg.

„Mindig a mienk lesz az első választás joga. A playoffban 8 helyett 11 kamerával közvetítjük majd a találkozókat. Emellett a bírók sisakjára is szerelünk kamerákat és mikrofonokat, hogy a tévénézők is megismerhessék, hogyan kommunikálják döntéseiket a játékvezetők a hokisok, illetve akár az edzők felé is
– magyarázta Pavol Gašpar, az RTVS sportközvetítésekért felelős osztályvezetője. – Távlatilag pedig az lesz a célunk, hogy akár minden nap tudjunk meccset közvetíteni a Tipos Extraligából, hosszabb inzervallumot hagyva az egyes fordulók lebonyolítására.”

A bajnokság legértékesebb játékosának kiválasztása mellett (Aranykorcsolya-díj) újdonságként a szezon góljára is szavazhatnak a hokidrukkerek. A győztes a pozsonyi Capitals fiatalon elhunyt játékosáról, Boris Sádeckýről elnevezett díjat kapja meg – a 24 éves támadó korábban a KHL-ben is részesült hasonló elismerésben.

A playoff-selejtező párharcai az egyik fél három győzelméig tartanak, magában a rájátszásban négy siker szükséges egy csapat továbbjutásához.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei