Érsekújvári győzelem a gólzáporos kerületi rangadón


Életben tartotta rájátszásbeli esélyeit az érsekújvári hokicsapat, miután hazai pályán egy tíz gólt hozó kerületi rangadón legyőzték a Nyitrát

Az alapszakasz utolsó fordulójában az újváriak a listavezető pozsonyi Slovan ellen lépnek pályára hazai közönség előtt.

Sorsdöntő mérkőzés várt az Érsekújvárra, miután hazai pályán fogadták a tabella harmadik helyén álló kerületi rivális Nyitra csapatát. Majoross Gergely együttesének mindenképpen győzni kellett, amennyiben életben szerették volna tartani rájátszásbeli álmaikat.

A találkozó negyedik percében a vendég nyitraiak kezdték meg a gólgyártást Nemec révén, a videóbíró azonban nem adta meg a vendégek gólját. A nyitrai együttes az első harmad további részében is jobban játszott és Bajtek és Varga sem tudta gólra váltani helyzetét. A hazaiak a játékrész második felében feltámadtak és több lehetőségük is volt a gólszerzésre, előbb Šiška helyzete maradt, ki majd az első harmad végén Jackson lövését hatástalanította Honzík. A mérkőzés 18. percében a vendégek kapusa már nem tudott menteni és Mišiak megszerezte az újváriak vezető gólját.

A második harmad eleje is újvári helyzetet hozott, előbb Jakcson lehetősége, majd nem sokkal később Krivošík helyzete maradt ki a másik oldalon.  A mérkőzés 24. percében a vendég nyitraiak egyenlítettek, Rockwood révén. A folytatásban a nyitraiak előtt akadtak újabb gólszerzési lehetőségek, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. A kihagyott vendég lehetőségek után a 32. percben Jakcson újra előnyhöz juttatta az újváriakat, sőt négy perccel később az amerikai támadó második góljának köszönhetően 3-1-re növelte előnyét az újvári együttes. Két perccel a második harmad vége előtt a nyitriak csökkentették hátrányukat Krivošík góljának köszönhetően, így 3-2-es hazai vezetéssel zárult a második harmad.

Az utolsó játékrész izgalmas és élvezetes játékot hozott, sok góllal. Az újvári bikák két gyors góllal nyitottak Varga és Mišiak góljaival már 5-2-re is megléptek. A vendégek vezetőedzője, Antonín Stavjaň az ötödik bekapott gól után kapust cserélt, majd szinte azonnal a nyitraiak megszerezték harmadik góljukat is az összecsapáson Drábek révén. A mérkőzés hajrájában az újváriak – Šiška góljával –  ismét visszaállították a háromgólos különbséget. A találkozó végeredményét az 58. percben a nyitrai Buncis állított be, a tíz gólt is hozó kerületi rangadót végül az érsekújváriak nyerték 6-4 arányban, ezzel életben tartották rájátszásbeli esélyeiket, mivel az Eperjes hazai pályán szenvedett vereséget.

Az újváriak vasárnap hazai pályán a listavezető pozsonyi Slovan ellen lépnek pályára és Majoross Gergely együttesének mindenképpen bravúrra lenne szüksége, valamint némi adag szerencsére is, mivel az Eperjes a sereghajtó Liptószentmiklós ellen mérkőzik meg.

Tipos Extraliga, 43. forduló:
HC Érsekújvár - HK Nyitra 6-4 (1-0, 2-2, 3-2)
Gólszerzők: 18. Mišiak (Kozák, Ligas), 32. Jackson (Šišovský), 36. Jackson (Langkow), 44. T. Varga (Mišiak, Ondrušek), 46. Mišiak (Kozák, T. Varga), 57. Šiška (Šišovský) – 24. Rockwood (R. Varga), 38. Krivošík (Buncis, Buček), 47. Drábek (Baláž), 58. Buncis (Krivošík).

A játéknap további eredményei:

HC Kassa- HC Igló 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)
Gólszerzők: 12. Pereskokov (Slovák, Paršin), 27. Saucerman (Chovan), 28. Paršin (Šedivý, Slovák), 34. Milý (Havrila, Jokeľ) - 18. Hamráček (Atwal).

HC 05 Besztercebánya - MHK 32 Liptószentmiklós 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Gólszerzők: 5. Berger, 10. Šoltés (Cardwell, Berger), 60. Berger (Tamáši) – 40. Handlovský (Shiksatdarov, Ventelä).

HC Eperjes – HK Dukla Ingem Nagymihály 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Gólszerzők: 3. Lalík (V. Fekiač, F. Fekiač), 24. Ľjalka (Nauš), 43. Michnáč (Turan, Glazkov) – 12. Cameranesi (Ross), 13. Faith (Galamboš, Mihálik), 28. Regenda (Buc, Doherty), 38. Galamboš (Keränen), 53. Kukuča (Regenda, Doherty).

HK Poprád - HC Slovan 3-3 büntetők után: 3-1 (1-1, 2-2, 0-0 – 0-0)

Gólszerzők: 6. Vandas (Skokan, Drgoň), 32. Livingston (Novajovský, Ully), 38. D. Bondra (Ully), rozh. nájazd Mlynarovič - 20. Zigo (Rapuzzi, Jääskeläinen), 40. Yogan (MacKenzie, Haščák), 40. Zigo (Harris).

HK Dukla Trencsén - HKM Zólyom 4-4 büntetők után: 2-1 (1-0, 1-2, 2-2 – 0-0)

Gólszerzők: 9. Chovan (Tybor), 29. Rehuš (Kudla, Nemčík), 42. Valach (Mahbod), 55. Sojčík (Lemcke, Tybor), rozh. nájazd: Tybor - 36. Zuzin (Kotvan, Puliš), 39. Puliš (Viedenský, Zuzin), 56. Osterberg (Leskinen, Kotvan), 59. Krieger (Kotvan).

fotó és forrás: szurkolo.skA rovat legfrissebb hírei