Megemlékeztek Butala Istvánról


A felvidéki sakkélet tavaly elhunyt meghatározó személyisége nélkül kezdődött el az idei kiírás a III. liga D3 csoportjában

Butala István nélkül – aki a bodrogközi és az Ung-vidéki sakkélet egyik meghatározó személyisége volt az utóbbi évtizedekben – kezdődött el az idei kiírás a III. liga D3 csoportjában szereplő nagykaposiak számára.

A tavaly novemberben 66 évesen váratlanul elhunyt sportemberre emlékezve egy perces néma csenddel adóztak a nagykaposi és az aktuális ellenfél, a szepsi csapat sakkozói.

Ez alkalomból Papp László, a sakk-klub elnöke laz ujszo.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, Butala alapemberként egyetlen mérkőzést sem hagyott ki, még akkor sem, amikor a másodosztályban szerepeltek.

„Erős pontszerzője volt a csapatnak, a sakk iránti szeretete határtalan és példamutató volt mindenki előtt, beleértve a fiatalokat is” – mondta. Sportszerű magatartásával Butala István kivívta az ellenfelek szeretetét és elismerését, emlékét örökre szívükbe zárják.

Az első fordulóban a csetnekiekkel (Štítnik) kellett volna asztalhoz ülniük a nagykaposiaknak, ám a rozsnyói járásban lévő település sakkvezetői a párharc halasztását kérték, így a második fordulóban a Bódva mentiekkel kellett először megküzdeniük az első pontokért, amelyeket aztán meg is szereztek. Az Ung-vidékiek célja a II. ligába való visszakerülés.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei