Schäfer a Fortuna Liga második legjobbja


Kiderült, melyik tíz játékos szállhat harcba a 2021-es év focistája díjért Szlovákiában

fotó: dac1904.sk

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) és a Pravda napilap 29. alkalommal hirdette meg az ankétot, ahol az újságírók és vezetőedzők az év legjobb szlovák férfi és női focistájára, fiatal játékosára, edzőjére és a Fortuna Liga legjobb játékosára szavazhattak.

Ján Kováčik, a szövetség múlt héten újraválasztott elnöke rögtön a tegnapi sajtótájékoztató elején elárulta, hogy jövőre a SFZ már egyedüliként rendezi meg a szavazást és a gálát, ez pedig néhány változással jár majd. Az elnök szerint az lesz az elsődleges cél, hogy szélesítsék a szavazók bázisát, így például a tervek szerint a korábbi szövetségi kapitányok is voksolhatnak majd a legjobbakról.

Ami az idei tízfős listát illeti, a jelöltek között természetesen ott van a tavalyi és tavalyelőtti győztes Milan Škriniar, akinek minden esélye megvan rá, hogy sorozatban harmadszor is elnyerje a díjat.

„Tippeljenek a második és a harmadik helyezettre, mert az első szerintem egyértelműˮ – mosolygott Kováčik a média képviselőire, és bár nem nevezte meg Škriniart, az Inter védőjén kívül aligha kerülhet szóba más játékos egyértelmű esélyesként.

A listán ott van több veterán is, mint Marek Hamšík, Juraj Kucka és Peter Pekarík. 2021-hez hasonlóan ismét két kapus, Martin Dúbravka és Marek Rodák esélyes a díjra. A tavalyi jelöltlistához képest mindössze három változás történt: Hrošovskýt, Valjentet és Škrtelt Hancko, Lobotka és Schranz váltotta.

A legjobb tíz utáni sorrendet egyébként már nyilvánosságra hozta a szövetség, a 25. helyen két magyar nemzetiségű labdarúgó, Almási László és Bénes László végzett holtversenyben. Összesen 27-en kaptak szavazatot – érdekesség, hogy Vladimír Weisst leszámítva mindannyian légiósok.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei