Újra rájátszást érő helyen állnak az újvári bikák


A Tipos Extraliga péntek esti fordulójában az Érsekújvár kiütéses győzelemének köszönhetően megelőzte a tabellán az Eperjest

Egy héten belül másodszor is legyőzte Kassát az érsekújvári jégkorongcsapat. Majoross Gergely együttese ezúttal is öt gólt szerzett.

Az újváriak kedden 5-2-re győztek a kassai Steel Arénában, péntek este pedig kiütötték a kassai csapatot, válasz nélkül ütöttek öt gólt hazai közönség előtt. Az újabb magabiztos újvári siker azt is jelentette egyben, mivel az eperjesiek nem tudták legyőzni a Nyitrát, hogy az újvári bikák megelőzték a tabellán az Eperjest, ami már rájátszást érő helyezés.

Az újváriak az első harmad végén szerezték meg a vezetést emberelőnyből, amit Števuliak használt ki Ahlholm passza után. A folytatásban az újváriak megduplázták előnyüket, a 31. percben Jackson is betalált, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés alakulása szempontjából. A kassai együttes nem tudott szépíteni, így a harmadik harmadban a hazaiak bebiztosították újabb magabiztos győzelmüket. Az újváriak a záró játékrészben további három gólt szereztek. A 45. percben egy újabb emberelőnyt váltották gólra a hazaiak Klempa révén, majd három perccel később Števuliak második gólját ütötte, sőt öt perccel a vége előtt Patrik Števuliak már harmadik gólját szerezte a mérkőzésen, ami mesterhármast jelentett a számára.

Az Érsekújvár végül kiütéses 5-0-s győzelmével sorozatban másodszor győzte le a kassai együttest a hét folyamán.

Az újvári bikák hosszú idő után állnak ismét rájátszást érő helyen a Tipos Extraliga táblázatán. Az újváriak vasárnap a címvédő Zólyom otthonában lépnek pályára.

A forduló további programjában a pozsonyi Slovan sorozatban második alkalommal kapott ki büntetők után, ezúttal a Besztercebánya otthonában kaptak ki, de a sereghajtó Liptószentmiklós is büntetők után győzött a Nagymihály otthonában. A rájátszásért az érsekújváriakkal komoly harcban álló Eperjes hazai pályán szenvedett vereséget hosszabbítás után a harmadik helyezett Nyitrától.  A címvédő Zólyom a Poprád otthonában nyert rangadót és továbbra is vezeti a tabellát.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 41. forduló:
HC Érsekújvár - HC Kassa 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)

Gólszerzők: 18. Števuliak (Ahlholm, Kozák), 31. Jackson (Roman, Afanasjev), 45. Klempa (Langkow, Jackson), 49. Števuliak (Šišovský, Knižka), 55. Števuliak (Šišovský, Knižka).

forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei