Megnyitott a pozsonyeperjesi műjégpálya


A helyi önkormányzat korcsolyákat is vásárolt, így azok a gyermekek is vidáman siklanak, akiknek nincs korcsolyájuk

Február van, a téli hónapom egyike. Igaz ugyan, hogy olykor már tavaszias az időjárás, ám éjjel és hajnalban még érezhető a hideg, lehűlik a levegő. A fagyok és a hó hiánya kicsit elvesz az évszak varázsából…

A pozsonyeperjesi Önkormányzat ennek ellenére nem tétlenkedett. Korcsolyapályát béreltek és alakítottak ki a faluban az iskola udvarán, lehetőséget biztosítv télvíz idején is az egészséges mozgásra és szórakozásra a közösség számára.

Ribánszky Jarmila polgármestertől az ötlet eredetével kapcsolatban megtudtuk, hogy céljuk az volt, hogy pótolják a mozgáshiányt, és szórakoztató közösségi élményt biztosítsanak. Erre törekednek a mostani hétvégén is, hiszen február 19-én a zenés korcsolyázás mellett kis frissítővel is várnak mindenkit a helyi műjégpályán a pozsonyeperjesi alapiskola udvarán.

A program 14.00 órakor kezdődik. A helyi önkormányzat korcsolyákat is vásárolt, így azok a gyermekek is vidáman siklanak, akiknek nincs korcsolyájuk. A pályát két hétig bérelik, előreláthatólag február végéig.

Hétköznaponként a tanítási időben naponta 15.00 óráig az iskola veszi igénybe, majd azt követően 20.00 óráig megnyitják a nyilvánosság előtt. A helyi önkormányzat arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak egymásra, és a saját testi épségükre. Korcsolyázás és csúszkálás közben is tartsák be az előírásokat.

Tapasztalataink szerint a felület a műjég ellenére kimondottan jól csúszik. Mint ottjártunkkor is láttuk, helyiek és környékbeliek is szép számban keresték fel a pályát, kihasználva a lehetőséget az aktív testmozgásra.

E szuper télvégi programot kihasználva a pozsonyeperjesi és a környékbeli családok is megmozdultak, hogy egy szép új élményt szerezzenek maguknak.

fotó és Forrás: KÖRKÉP.SK


A rovat legfrissebb hírei