Érsekújvár tovább üldözi az Eperjest


Fontos győzelmet arattak hazai pályán az újváriak

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga pénteki játéknapján az Érsekújvár hazai közönség előtt hátrányból fordítva legyőzte az Igló csapatát és tovább üldözi az Eperjest.

Fontos győzelemmel folytatta szereplését az Érsekújvár a szlovák jégkorong-bajnokság alapszakaszában. Majoross Gergely együttese hazai pályán hátrányból fordítva legyőzte az Igló csapatát, akik két győztes mérkőzés után szenvedtek vereséget.

Az iglóiak legutóbb a pozsonyi Slovant és a címvédő Zólyom csapatát is megverték.

A vendég iglói együttes jól kezdett az Érsekújvár otthonában is, a 13. percben meg is szerezték a vezetést. Az újvári bikáknak a találkozó feléhez közeledve a 28. percben sikerült az egyenlítés Števuliak révén.

A hazaiak a második harmadban meg is fordították az eredményt, a játékrész legvégén Jackson is betalált.

A harmadik játékrészben a vendégek próbálták nyomás alá helyezni az újvári kaput, de nem sikerült megszerezniük az egyenlítő gólt. Az újváriak 14 perccel a vége előtt kétgólosra növelték előnyüket, miután Ahlholm is betalált, és beállította a 3-1-es végeredményt.

Az Érsekújvár két vereséget követően győzött újra, és továbbra is öt pont a hátrányuk az Eperjessel szemben, akik a tizedik rájátszást érő helyen tartózkodnak.

Az eperjesiek pénteken a keleti rangadón kiütötték a Kassát 4-0-ra. A pénteki játéknap gólzáporos mérkőzéseket hozott a Poprád és a Trencsén összecsapásán 11 gól is született, míg a Nyitra hétgólos meccsen nyert a sereghajtó Liptószentmiklós otthonában, de a címvédő Zólyom is hétgólos meccsen szenvedett vereséget.

Tipos Extraliga, alapszakasz, 39. forduló:
HC Érsekújvár - HC Igló 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

Gólszerzők: 28. Števuliak (Langkow, Bull), 40. Jackson (Bull, Šiška), 46. Ahlholm (Šišovský) - 13. Salituro (Ahström).

A 39. forduló további eredményei:

MHK 32 Liptószentmiklós - HK Nyitra 2-5 (2-2, 0-0, 0-3)
HC 05 Besztercebánya - HKM Zólyom 3-3 büntetők után: 3-0 (2-1, 0-1, 1-1 – 0-0, 3-0)
HC Eperjes – HC Kassa 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)
HK Poprád - HK Dukla Trencsén 6-5 hosszabbítás után (2-2, 1-2, 2-1 – 1-0)

fotó és forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei