Hétvégi röplabda csemege Komáromban


A hétvégén Komáromban kiderül, kik lesznek a férfi és női Szlovák Kupa további győztesei

A Szlovák Kupa az idei szezontól a Nike Szlovák Férfi Kupa és a Nike Szlovák Női Kupa nevet viseli. A csapatok a Štefan Pipa trófeáért küzdenek meg.

Február 5-én, szombaton az elődöntő mérkőzései szerepelnek a programban, mindkét kategória döntő párharcait egy nappal később játsszák le.

"Idén is meglehetősen bonyolult volt a helyzet a Nike Szlovák Kupával kapcsolatban. A járványügyi intézkedések miatt az elmúlt hetekben nem rendezhettünk kupamérkőzéseket. Emiatt az Szlovák Röplabda Szövetség versenybizottság (SK SVF) úgy döntött, hogy módosítja a verseny menetét. A klubokat még január elején értesítették a változásokról, a napokban pedig megszületett a végső döntés. Így 2022. február 5-én, szombaton rendezik az elődöntőket egy győztes mérkőzésig, konkrétan két mérkőzésen találkoznak a nők 13 órakor (JOJ Tv Sport) és 19 órakor, a férfiak egy találkozót játszanak le 16 órakor (JOJ Tv Sport). 2022. február 6-án, vasárnap a férfi és női csapatok döntő mérkőzéseire kerül sor, amelyeket élőben közvetít a JOJ Tv Sport csatornája. A fenti változásokat elsősorban azért kellett meglépnünk, mert jelenleg nagyon bizonytalan a járványhelyzet és az egyes csapatok versenynaptára is nagyon sűrű" – mondta Filip Moravčík, a Szlovák Röplabda Szövetség versenymenedzsere és elnöke.

Biztosan döntőt fog játszani a sorsolás alapján a TJ Slávia Svidník férfi csapata. Az elődöntőben a Rieker UJS Komárom és a TJ Spartak Miava csapata küzd meg egymással (szombaton 16 órakor). A nőknél a VK Pirane Brusno csapata játszik majd az elődöntőben a Volley Project UKF Nyitra csapatával, a VKP Pozsony csapata a szintén pozsonyi Slávia EU csapatával küzd meg Komáromban.

A férfi és női csapatok az elődöntő és döntő mérkőzéseit a komáromi városi sportcsarnokban játsszák le.

„A Szlovák Röplabda Szövetség nevében szeretném megköszönni a komáromi klub vezetőségének, hogy részt vesznek ilyen jellegű rendezvények lebonyolításában, hiszen a komáromi mérkőzések mindig nagyon színvonalasak. Örömünkre szolgál, hogy a mostani intézkedések lehetővé teszik, hogy nézők is részt vegyenek a mérkőzéseken, igaz, korlátozott számban. Egész hétvégén a nézőket a híres műsorvezető, Slávo Jurko fogja majd szórakoztatni. A csapatok pedig a speciális Gerflor felületen játszhatnak, LED panelek, valamint a Challenge rendszert is használják majd” – tette hozzá Filip Moravčík.  

"Számunkra a Szlovák Kupa megszervezése nagy kihívás és egyben nagy megtiszteltetés is, hogy a Szlovák Röplabda Szövetség megbízik bennünk egy ilyen rendezvény megszervezésével. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden résztvevő számára a legjobb feltételeket biztosítsuk. Nagyon várjuk már a hétvégét” – mondta Ferencz László, a komáromi klub elnöke.

A Niké Szlovák Kupa Szuperfináléjának programja (Komárom, sportcsarnok):

2022.02.05. szombat

13:00 Nők 1 . elődöntő (JOJ Tv Sport)
Volley projekt UKF Nyitra - VK Pirane Brusno

16:00 Férfiak elődöntő (TV JOJ Sport)
Rieker UJS Komárom – TJ Spartak Miava

19:00 Nők 2. elődöntő
VKP Pozsony - VK Slavia EU Pozsony 

2022.02.06., vasárnap


14:00 Férfiak döntő (JOJ Tv Sport)
Rieker UJS Komárom / TJ Spartak Miava - TJ Slávia Svidník

17:00 Nők döntő (JOJ Tv Sport)
Az 1. elődöntő győztese – a 2. elődöntő győztese

Fotó és forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei