Nagyon közel a váltás


Hamarosan bejelenthetik, hogy Világi Oszkár lesz az ETO tulajdonosa

fotó: dunaszerdahelyi.sk

A DAC tulajdonosa vezetheti vissza az elitbe a négyszeres NB I-es bajnok klubot címmel közölt cikket múlt héten a
csakfoci.hu. Ugyanez a portál volt az, amely először felvetette annak lehetőségét, hogy Világi Oszkár érdeklődik az ETO iránt, majd a csallóközi vállalkozó maga is elismerte, hogy nem kacsa a hír.

Világi még decemberben nyilatkozta azt a DIGI Sport-nak, hogy év végéig pont kerülhet az ügy végére, a bejelentés azonban idáig elmaradt. A csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy már csak napok kérdése és Világi Oszkár hivatalosan is az ETO tulajdonosa lesz.

A DAC tulajdonosa korábban vázolt tervei szerint a két klub akadémiáinak együttműködését erősítenék mivel úgy véli, hogy akadémiai szinten tudnának a leghatékonyabbak lenni.

“Megvan az adottság ahhoz, hogy futballközponttá nőjünk ebben a közép-európai régióban.” fogalmazott decemberben Világi. A csakfoci.hu információi szerint Világi jobbkeze az ETO-nál a rozsnyói születésű Soldos Péter lehet.

A 49 éves szakember tíz évig dolgozott erőnléti edzőként a magyar kézilabdában, pár éve a Veszprém ajánlatát azonban azért nem fogadta el, mert inkább a sportdiplomataként vagy sportvezetőként szeretett volna bizonyítani. Elvégezte a prágai Károly Egyetemet, majd a budapesti Testnevelési Egyetemet is.

Forrás: KÖRKÉP.SKA rovat legfrissebb hírei