Újabb alapember távozhat Dunaszerdahelyről


A cseh légiós nem tartott társaival Törökországba

Fotó: dunaszerdahely.sk

A dunaszerdahelyi DAC szurkolóinak már minden bizonnyal feltűnt, hogy az ősszel remek formában védő Martin Jedlička eddig nem vett részt egyetlen felkészülési mérkőzésen sem a tél folyamán, aminek nyomós oka van.

Minden bizonnyal újabb játékos távozik a dunaszerdahelyi sárga-kékektől. A Fortuna Liga őszi idényét negyedik helyen záró csallóközi együttes alapemberének számító Martin Jedlička nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, így a téli átigazolási időszakban klubot váltana. A cseh hálóőr mióta bejelentette, hogy nem hosszabbít, kegyvesztett lett és egyetlen felkészülési mérkőzésen sem kapott lehetőséget, és a törökországi edzőtáborba sem vitte magával Joao Janeiro.

Lengyel sajtóhírek szerint az egyik kérő a lengyel Ekstraklasa nagymúltú csapata a Legia Varsó, akik pocsék őszi idényt produkáltak és kieső helyen állnak. A 15-szörös lengyel bajnok a hírek szerint hároméves szerződést kínál a DAC kapusának. A rutinos hálóőr iránt hazája bajnokságából, a cseh Fortuna Ligából is érdeklődnek többek között a prágai Sparta és Jablonec.

Jedlička 2018 februárjában érkezett Dunaszerdahelyre, előbb kölcsönbe, majd a DAC véglegesítette. A 23 esztendős kapus 122 tétmérkőzésen lépett pályára a sárga-kékek színeiben és 45 alkalommal nem kapott gólt. A cseh kapus szerződése június végén lejár, így amennyiben a dunaszerdahelyi klub pénzt szeretne látni a játékosból, most kell eladniuk, piaci értéke megközelítőleg 700 ezer euróra tehető a Transfermarkt portál becslése szerint.

Forrás: szurkoló.sk

A rovat legfrissebb hírei