A DAC után jöhet a magyar utánpótlás


A DAC korábbi edzője lett a magyar utánpótlás válogatottak szakmai vezetője

fotó: dac1904.sk

A DAC nem is olyan régen menesztett vezetőedzője, Németh Antal lett a magyar utánpótlás válogatottak szakmai vezetője, jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményében.

A 47 esztendős szakember korábban már dolgozott az utánpótlásban, többek között, 2009-től az MLSZ Pest megyei koordinátoraként, majd a Pest megyei igazgatóság szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Ezzel párhuzamosan a Vasasnál az utánpótlás szakmai igazgatójaként is dolgozott. Később, 2015 és 2020 között szövetségi edzőként vállalt szerepet több korosztályos válogatottnál, áll a MLSZ hivatalos honlapján. A 47 esztendős Németh Antal az MLSZ-nél az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetőjeként Fehér Csabát váltja.

"Egységes szakmai koncepció kereteinek kidolgozása és megvalósítása lesz a feladatom. Az elsődleges célunk, hogy a korosztályos válogatottakban szereplő tehetséges játékosok közül minél többen eljussanak a felnőtt nemzeti csapatig, és az oda vezető úton minden segítséget megkapjanak a fejlődésükhöz” - nyilatkozta Németh Antal kinevezését követően.

Németh még nem is oly régen Csallóközben, a DAC-nál dolgozott mint vezetőedző, de a gyengébb eredmények miatt távoznia kellett posztjáról. Németh 2020 júniusában érkezett Dunaszerdahelyre mint Bernd Storck segítője. A német szakember távozása után Némethre bízta a klubvezetőség a csapatot, majd szerződést ajánlottak neki a DAC-nál. A 47 esztendős szakember tavaly novemberig irányította a dunaszerdahelyi csapatot.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei