A portugál Alex Pinto a sárga-kékek első téli érkezője


A Fortuna Liga negyedik helyén álló dunaszerdahelyi DAC hivatalos honlapján jelentette első téli szerzeményét

A dunaszerdahelyi DAC portugál jobbhátvéddel erősítette meg keretét, jelentette be a csallóközi együttes hivatalos médiafelületén. A 23 esztendős Alex Pinto két és féléves szerződést kötött a Fortuna Liga negyedik helyén álló együttessel. A portugál jobbhátvéd ingyen igazolt a dunaszerdahelyi együtteshez miután január óta szabadon igazolható volt. Pinto legutóbb a portugál másodosztályban érdekelt Farense játékosa volt.

A DAC első téli igazolása a Vitória Guimaraes neveltje, a 2016/17-es idényben tizennyolc évesen, az anyaegyesülete színeiben mutatkozott be a portugál élvonalban. Ezt követően a Benfica Lisszabonhoz szerződött, az óriásklub B csapatában futballozott.

Két idényt töltött kölcsönjátékosként az első ligás Gil Vicente gárdájánál, 2020 nyarán pedig a Farense csapatához távozott, ahol tavaly őszig szerepelt. Összességében 29 alkalommal lépett pályára a Liga Portugal-ban, a másodosztályban további 66 összecsapás áll a neve mellett, olvasható a klub hivatalos közleményében. Pinto a DAC történelmének első portugál játékosa és a 78-as számú mezben futballozik majd a sárga-kékek színeiben.

„Lehetőségem nyílt megtekinteni a klub infrastruktúráját, amely olyan fantasztikus stadionnal és akadémiával rendelkezik, hogy sok portugál csapat is megirigyelhetné. Jobbhátvéd vagyok, igyekszem kihasználni a gyorsaságom azon a poszton. Szeretek részt venni a támadásokban, de szerintem a védekezés is jól megy. Tisztában vagyok vele, hogy a DAC el akarja hódítani a bajnoki címet, és igyekszem segíteni a csapatot e cél elérésében” – jelentette ki röviddel a szerződés-aláírást követően Alex Pinto a klub hivatalos honlapjának.

Fotó és forrás: szurkoló.sk

A rovat legfrissebb hírei