Dzsudzsák Dunaszerdahelyről kerülhetne vissza a válogatottba


108-szoros magyar válogatott játékost igazolhat a DAC

A magyar sajtóban fűtőtűzként terjedt el az elmúlt napokban, miszerint Dzsudzsák Balázs, a Debreceni VSC ikonikus alakja mégis klubot válthat és a dunaszerdahelyi DAC-hoz igazolhat.

A civishir.hu beszámolója szerint a DVSC 108-szoros magyar válogatott futballistája, Dzsudzsák Balázs Dunaszerdahelyről kapott kecsegtető ajánlatot, így könnyen elképzelhető, hogy klubot vált a napokban. A portál megjegyzi: a debreceni szurkolók körében már napok óta téma a DVSC csapatkapitányának klubváltása, azonban a klub szeretné meggyőzni a rutinos játékost a maradás mellett. Amennyiben Dzsudzsák valóban a váltás mellett döntene, a debreceniek nem gördítenének elé akadályt, de mielőbb tudni szeretnék, hogyan határozott a rutinos futballista.

Portálunk információi szerint valóban történt egyeztetés a két klub között.

Sőt amennyiben Dzsudzsák szívesen kipróbálna magát Dunaszerdahelyen, egyik fő célja lehet visszakerülni a magyar válogatott keretébe, amire a DAC-nál jó esélye lehet, hiszen a sárga-kékeknek három válogatott játékosuk is van Schäfer András, Kalmár Zsolt és Hahn János személyében.

A DAC a tabella negyedik helyről kezdheti a tavaszi idényt, három ponttal elmaradva a harmadik helyezett Rózsahegy mögött.

Az átigazolást erősítheti, hogy Kalmár Zsolt továbbra sincs bevethető állapotban a sérülése után és felépülése után is időre lesz szüksége, míg visszanyeri tavalyi csúcsformáját, valamint Kalmár szerződése a szezon végén lejár és továbbra sincs hír a jövőjét illetően. A DAC csapatkapitánya ugyan megkezdte a felkészülést a sárga-kékkel, de még egyéni edzéseket végzett.

Dzsudzsáknak szinte biztos helye lehetne a DAC kezdőjében, hiszen komoly rutinnal rendelkezik, amiből a sárga-kékek is profitálhatnának.

Ráadásul a kameruni Lamkel Zé távozása szinte borítékolható, hiszen többször is elmondta, távozni szeretne a Dunaszerdahelyről és nem is kezdte meg a téli felkészülést a sárga-kékekkel betegségre hivatkozva.

Dzsudzsák pályafutása során megfordult a holland PSV Eindhoven csapatában, ahol komoly karriert futott be, játszott többek között az orosz Dinamo Moszkva és az Anzsi Mahacskala csapatában, de a török Bursaspor, valamint az egyesült arab emírségekbeli Al-Wahda, Al Ain és Ittihad Kalba csapatát is erősítette. A 108-szoros magyar válogatott középpályás 2020 szeptemberében tért vissza Debrecenbe, a jelenleg is futó idényben 16 tétmérkőzésen lépett pályára a Debrecen színeiben, ezalatt öt gólt és tíz gólpasszt jegyzett.

Dzsudzsák a magyar válogatottban 108 alkalommal lépett pályára és 21 gólt szerzett, legutóbb 2019 novemberében lépett pályára a nemzeti tizenegyben a Wales elleni Eb-selejtezőn. A mértékadó transfermarkt 500 ezer euróra taksálja a 35 éves futballista piaci értékét.

Fotó és forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei