Nehezen győzött az új edzőjével a Dunaszerdahely


A Fortuna Liga 15. fordulójában a DAC hazai pályán fogadta a Szenice csapatát.

A MOL Aréna 100. mérkőzésén Joao Janeiro húzott néhány meglepőt a kezdőcsapat összeállításakor. Bekerült a csapatba Vera és Veselovský is. Ennek oka nagyrészt az volt, hogy a válogatott szünet miatt nem tudott sokat együtt edzeni a teljes keret. A panamai duó, Davis és Blackman csak pénteken érkezett meg Dunaszerdahelyre, Lamkel Zé és Nicolaescu pedig sérülést miatt hiányzott.

A DAC aktívabban kezdett, de nem tudta bevenni az ellenfél kapuját. Janeiro edző többször is magyarázott a játékosainak és látszott, hogy még nem tudta átadni azt a tudást amit szeretett volna. A szünet után jobban kezdtek a vendégek, de gólt nem ők lőttek. A szerdahelyi cserék, Krstović és Moumou hozták össze a gólt. Előbbi harcosan tartotta meg a labdát, majd kiugratta a sérülésből nemrég felépülő társát, aki a kapus lábai között lőtt gólt. Ravas ugyan hozzáért a labdához, de védeni nem tudott, 1-0.

A hazai csapat nem túl jó játékkal, de győzni tudott. A vendégek három lesgólt is lőttek, illetve egyszer a kapufát is eltalálták.

Fortuna Liga, 15. forduló:

FC DAC 1904-FK Senica 1-0 (0-0)
MOL Aréna, 3 175 néző, v.: Ziemba (Straka, Benedikovič)
Gólszerzők: Moumou (68.)
Sárga lap: Muhamedbegović (14.), Dimun (65.), Ciganiks (87.) ill. Mashike (23.), Piroška (78.), Šumbera (83.)

DAC: Jedlička – Vera, Kružliak, Muhamedbegović, Davis (Ciganiks 65.) – Dimun, Schäfer – Sharani (Andzouana 56.), Veselovský (Balić 46.), Verlinden (Moumou 56.) – Hahn (Krstović 65.)
Szenice: Ravas – Twardek, Gáč (Niarchos 88.), Pavlík, Šimčák (Duda 77.) – Halabrín (Repa 78.), Piroška – Oršula (Vikri 56.), Jurdík (Buchel 56.), Šumbera – Sukisa Mashike

 

A rovat legfrissebb hírei