Véget ért Komárom európai kalandja


A komáromi férfi röplabdacsapat európai kupaszereplése a CEV-kupa 1. fordulójában végződött.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Bajnokok Ligája búcsú után a CEV-kupában folytatja a Rieker UJS Komárom csapata. Itt a török Arkas Izmir csapata várt Gabriel Chochoľak vezetőedző védenceire. Az első találkozót Nyitrán rendezték, ahol az első játszmát megnyerték az egyetemi csapat játékosai, de a folytatásban már beigazolódott a papírforma. Az Izmir 1-3-ra győzött.

A visszavágón már két szett megnyerése is elég lett volna a törököknek a továbbjutáshoz, így nyugodtan készülhettek a találkozóra. A szerdán játszott mérkőzésen végül csak 3 játszmát jegyeztek fel a statisztikusok, miután a hazaiak magabiztos játékkal győztek.

"Komárom számára véget ért a nagy európai kaland, de emelt fővel távozunk. Újra sikerült megnehezíteni egy nehéz ellenfél dolgát, akik nem csak ezen a mérkőzésen, hanem az egész európai ligában a favoritok. Két szettben sokáig vezettünk is, a tapasztalt ellenfelünk azonban jobban kezelte a végjátékot. Nagy dícséret illeti a fiúkat, akik remek reklámot csináltak nekünk Törökországban. Joggal lehetünk büszkék Komáromra" - írta Facebook-oldalán a szlovák bajnok. Ezekkel a gondolatokkal mi is egyetértünk.

CEV-kupa, 1. forduló:

Rieker UJS Komárno-Arkas Izmir 1:3 (25:23, 20:25, 13:25, 10:25)

Visszavágó:

Arkas Izmir-Rieker UJS Komárno 3:0 (25:20, 25:16, 25:20)

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno

 

A rovat legfrissebb hírei