Tovább menetel a MOL Ligában a Dunaszerdahely


A MOL Liga 12. fordulójában a DHC Sokol Porubát hazai pályán magabiztosan győzte le a HC DAC.

A szerdahelyiek az első pillanattól kezdve vezettek és ugyan voltak percek amikor nem ment a góllövés, a győzelem nem forgott veszélyben egy pillanatra sem. Az első félidő végén tíz gól volt a DAC előnye, amely a szünet után 12-re is növekedett, végül 28-20-nál szólalt meg a meccs végét jelző dudaszó. A legeredményesebb játékos a Poruba lövője, Desortová Eliška volt 11 góllal, a hazaiaknál Élő Beatrix és Juhos Kata 8-8 gólig jutott.

„Közepes játékkal is magabiztos győzelmet arattunk a sok fiatallal felálló ellenfelünkkel szemben. Nagyon lassan játszottunk, nem találtuk a ritmust. Igazából az első félidő 15. percétől állt össze a védekezésünk, és ezekből könnyű gólokat tudtunk lőni. Gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést már a találkozó első felében. A második játékrészben magabiztosan tartottuk az előnyünket. Mindenki kapott játéklehetőséget a mérkőzés folyamán, és nagyon sok felállást gyakoroltunk. Két ponttal gazdagabbak lettünk, de maradt bennem hiányérzet, mert nem koncentráltunk kellően a mérkőzés nagy részében, és rengeteg lövést elhibáztunk! Ebben mindenképpen javulnunk kell" – nyilatkozott Debre Viktor vezetőedző a klub Facebook-oldalán.

MOL Liga, 12. forduló:
HC DAC Dunaszerdahely-DHC Sokol Poruba 28-20
(17-7)
Dunaszerdahely, v.: G. Balogh, Klimko

HC DAC: Ogontoye Viktória – Juhos Kata 8, Élő Beatrix 8 (4), Mészáros Réka, Sári Barbara 2, Hudák Emma 3, Bízik Réka. Cserék: Oláh Bella, Magera Noémi (kapus), Bugár Cintia 3, Rajnohová Erika, Demeter Virág Orsolya 1, Pénzes Mónika 1, Némethová Natália 1, Jagodič Melani 1

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő

 

A rovat legfrissebb hírei