Bravúros pontszerzéssel zárta az évet Komárom


A KFC a Zsolna tartalékcsapatának otthonában lépett pályára a hétvégén.

A válogatott szünet miatt a hazaiak a Fortuna Ligás A-csapat több játékosával álltak fel. A kapuban Samuel Petráš, a védelemben Adam Kopas és Matúš Rusnák kapott lehetőséget. A középpályán pedig ott volt Tibor Slebodník a támadósorban pedig Taofiq Jibril, Lukáš Jánošík valamint Patrik Iľko. Így a vendégek a Nagymihály elleni kupameccs után újra komoly erőpróba elé néztek.

A vendégek a 18. percben egy kis szerencsével szereztek vezetést. Druga beadásába nem tudott senki beleérni, amely így a kapufán csattant, a lecsorgóra viszont Tóth érkezett elsőnek és a hálóba pofozta azt, 0-1. A hazaiak előtt több lehetőség is adódott az egyenlítésre, de sokáig nem tudták bevenni Bréda kapuját. Az 58. percben aztán nekik is szükségük volt a szerencsére a gólhoz. Egy jobboldali beadás után nem tudtak felszabadítani Szőcsék és végül Iľko egyenlített, 1-1.

A 87. percben Domonkos lövése csak a kapufán csattant, így döntetlennel ért véget a csapatok utolsó 2021-es tétmérkőzése. A komáromiak a 2. helyről várják a tavaszi folytatás, pontokban viszont ugyan úgy állnak, mint az első helyezett Zólyombrézó. Utóbbiak viszont még pótolják majd a jövő héten egy elmaradt meccsüket.

Szlovák másodosztály, 17. forduló:

MŠK Žilina B-KFC Komárom 1:1 (0:1)
Zsolna, 105 néző, v.: Sedlák
Gólszerzők: Iľko (58.) ill. Tóth (18.)
Sárga lap: Owusu ill. Tóth, Varga, Bayemi

KFC: Bréda - Adayilo (Ganbayar 63.), Szőcs, Špak, Šurnovský - Varga (Pastorek 80.), Šimko, Domonkos, Šmehyl, Druga (Bayemi 46., Abrahám 80.) - Tóth (Györgyi 66.)

Fotó: facebook.com/mskzilina

A rovat legfrissebb hírei