Magyar győzelem a lettek ellen


Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Lettország korosztályos csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján, Felcsúton.

Gera Zoltán szövetségi edző együttese az első félidőben próbált irányítani, de akciói már a mezőnyben rendre fennakadtak a lelkes vendégeken, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A szünet után a magyarok közelebb jártak ugyan az ellenfél kapujához, de a gól sokáig nem volt benne a játékukban. A 77. percben aztán Szánthó Regő és Skribek Alen játszott össze a tizenhatos jobb oldalánál, majd előbbi megszerezte a vezetést. A hajrá a kitámadó letteké volt, de a vendégek egyetlen, igazán veszélyes lövését a 89. percben Hegyi Krisztián bravúros vetődéssel hárította.

A lakszakállasi Mocsi Attila végig ott volt a magyar védelem tengelyében.

A magyarok szeptemberben 2-1-re kikaptak Izraeltől, majd 4-0-ra nyertek San Marinóban, októberben pedig 2-2-es döntetlent játszottak a lengyelekkel, illetve Szegeden 5-1-re alulmaradtak a németekkel szemben. Az együttes kedden Izraelben játszik, azt követően a sorozat márciusban folytatódik.

A csoport másik pénteki mérkőzésén Lengyelország vendégként 4-0-ra legyőzte az eddigi százszázalékos teljesítménnyel álló éllovas Németországot. A házigazdák a 19. perctől - Mbom kiállítása miatt - emberhátrányban játszottak, a lengyelek akkor már 3-0-ra vezettek.

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, az első helyezett a legjobb másodikkal - a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva - automatikusan kijut a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot vív jövő szeptemberben.

U21-es Eb-selejtező, 5. forduló, B csoport:

Magyarország-Lettország 1-0 (0-0)
gól: Szánthó (77.)

további eredmény:
Németország-Lengyelország 0-4 (0-3)
Az állás: 1. Németország 12 pont (17-8), 2. Izrael 12 (12-6), 3. Lengyelország 10, 4. Magyarország 7, 5. Lettország 3, 6. San Marino 0

Fotó: valogatott.mlsz.hu

A rovat legfrissebb hírei