Nem mindennapi fordítás a szerdahelyi hölgyektől


A MOL Liga 9. fordulójában a DHC Plzeň otthonában vendégszerepelt a HC DAC.

Debre Viktor csapata az első félidőben sem védekezésben, sem támadásban nem találta az ellenszert a csehek játékára. A meccs elején ugyan még vezettek a dunaszerdahelyiek, de a szünetig folyamatosan nőtt a különbség és ötgólos hátrányba kerültek.

A második félidőben jelentősen javult a sárga-kékek védekezése és támadásban is többen hozzá tudtak tenni, mint az első harminc perc során, így végül sikerült megfordítani az összecsapást. Nagy küzdelemben 24-26-ra nyertek Bízik Rékáék.

"Értékes két pontot szereztünk egy nagyon nehéz mérkőzésen. Nem játszottunk ma jól, a győzelmünk az akaratunkon múlott. Már a mérkőzés eleje rosszul indult, mert elvesztettük irányítónkat egy rossz talajfogást követően. Ennek következtében rögtönöznünk kellett, ami nem sikerült zökkenőmentesen. Fegyelmezetlenek és dekoncentráltak voltunk, sok hibát vétettünk elöl és hátul egyaránt, amit a félidő eredménye is hűen tükrözött, hiszen öt gólos hátránnyal fordultunk. A második játékrész aránylag jól kezdődött, háromra feljöttünk néhány perc alatt, és a felénél már egál volt, ekkorra visszajöttünk a meccsbe. Védekezést váltottunk, és az emberfogásos taktikára ellenfelünk nem tudott mit lépni, és szép csendben a magunk javára fordítottuk a meccset. Küzdöttünk, hajtottunk, ami ma elégnek bizonyult. Értékes két pontot szereztünk" – írta le Debre Viktor vezetőedző értékelését Facebook-oldalán a HC DAC.

MOL Liga, 9. forduló:

DHC Plzeň-HC DAC Dunaszerdahely 24-26 (17-12)
Plzeň, 96 néző, v.: Hájek Milan, Kozler Tomáš

DAC: Magera Noémi – Juhos Kata 4, Élő Beatrix 1, Bízik Boglárka 1, Sári Barbara 5 (2), Hudák Emma 5, Bízik Réka 6. Cserék: Oláh Bella (kapus), Bugár Cintia 3, Mészáros Réka 1, Demeter Virág Orsolya, Jagodič Melani, Pénzes Mónika

Fotó: Lelkes Ernő; facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei