Pontot szerzett az Újpest Szépeék ellen


A sereghajtó Újpest 2-2-es döntetlent játszott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A pontosztozkodással mindkét gárda három kör óta veretlen.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 2-2 (1-1)
Mezőkövesd, v.: Solymosi
gólszerzők: Jurina (18.), Kutrumpisz (61., öngól), illetve Kocsis (26., öngól), Bjelos (81.)
sárga lap: Kocsis (37.), Lakveheliani (41.), illetve Kutrumpisz (53.), Mack (89.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Kocsis, Szépe, Lakveheliani (Vadnai, 78.) - Karnyicki, Cseke (Chrien, 60.) - Nagy D. (Calcan, 30.), Vojtus (Drazic, 60.), Cseri (Madarász, 78.) - Jurina
Újpest FC: Banai - Kastrati (Simon K., 79.), Diaby, Kutrumpisz, Antonov - Mitrovic, Mack - Beridze (Viana, 65.), Katona (Bjelos, 65.), Csongvai - Kone (Tallo, 65.)

Noha az Újpest már az első percben kapura lövéssel veszélyeztetett, mégis a Mezőkövesd kezdte jobban a mérkőzést, mivel nemcsak többet birtokolta a labdát, hanem irányította is a játékot. Jurina vezető találata után visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig megbosszulta magát, mert Kocsis egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába fejelte a labdát, így egyenlített az Újpest. A fővárosiak a szünetben akár már vezethettek volna is, de Kone a kapufát találta el.

A második félidő a két büntetőterület közötti mezőnyjátékkal telt, mígnem a Mezőkövesd egy megpattanó lövéssel ismét előnybe került. Hátrányban Michael Oenning vezetőedző hármas cserével próbálta felrázni az együttesét, amely a frissítés hatására nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. A lila-fehérek a hajrában kifejezetten veszélyesen futballoztak, előbb újabb kapufáig jutottak, majd az egyenlítés is összejött. Az utolsó percekben mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de az Újpest a harmadik kapufája után még 11-esből sem tudott betalálni, így maradt a pontosztozkodás.

A felvidéki Szépe János kezdő volt és végig játszott a hazaiaknál.

Fotó: facebook.com/mezokovesdzsory

A rovat legfrissebb hírei