Szerdahelyi vereség az újonc ellen


Poprádon fogadta és győzte le a Liptószentmiklós a DAC csapatát a Fortuna Liga 13. fordulójában.

„Győzni kell ma, győzni kell ma!” – buzdította az elejétől a csapatot az a 41 sárga-kék szurkoló, aki elkísérte Poprádra a csapatot, számolt be a DAC honlapja.

A vendégek leginkább csak pontrúgások után tudtak veszélyeztetni, míg a hazaiak akcióból is többször okoztak gondot Jedličkának. Összességében csak a szerdahelyi kapusok, a kapufán és a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb a különbség. A győztes gól a 29. percben született, egy mintaszerű jobb oldali akciót Voško fejezett be góllal.

Fortuna Liga, 13. forduló:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš-FC DAC 1904 1:0 (1:0)
Poprád, 550 néző, v: Somoláni (Poláček, Kmec)
Gól: Voško (29.)
Sárga lap: Laura (79.) ill. Schäfer (90.)

Liptószentmiklós: Luksch - A. Krčík, Hranáč, Pintér (Bartoš 86.), Flak - Gerát, Staš (D. Krčík 92.), Václavik - Laura (Kotora 82.), Pinte (Kačerík 92.), Voško
DAC: Jedlička - Blackman (Beskorovainyi 65.), Kružliak, Muhamedbegović, Davis - Andzouana, Dimun (Sharani 80.), Schäfer, Ciganiks (Verlinden 46.) - Hahn (Nicolaescu 46.), Krstović (Balić 65.)

„Ezúttal sajnos nagyon gyengén játszottunk. Senki sem mutatta meg, mi is az a karakter, vagy ha igen, akkor az még nagyobb baj. Főleg a gólok hiányoztak a játékunkból, de a támadásban bemutatott egy egy elleni párharcokat sem láthattunk. Nem voltunk aktívak, magabiztosak, és a párharcokat sem vállaltuk fel. Sok minden hiányzott. Tudtuk, milyen taktikát fognak alkalmazni a hazaiak, akik találtak egy gólt – ezzel nem lehet mit csinálni, minden meccsen mindkét csapatnak vannak helyzetei. Sajnos meg kell tanulnunk hátrányban is futballozni. Az előző meccseken mi szereztük az első gólt, azt követően jól futballoztunk, de úgy látszik hátrányban még nem tudunk játszani” – mondta csalódottan a lefújást követően válogatott középpályás, Schäfer András.

Németh Antal (DAC): „Nem tudok semmi jót mondani, nem érdemeltünk volna győzelmet. Gratulálok a hazai csapatnak. Nagyon csalódottak vagyunk, mert szerettük volna megszerezni a három pontot. A korábbi három meccsünket megnyertük, és erre a találkozóra is ugyanúgy készültünk. Jelen pillanatban nem tudom megmondani, miért játszottunk ilyen rosszul. Tele volt a játékunk technikai hibával, ezért helyzeteket sem tudtunk kidolgozni. A hazaiak a játékosaimmal ellentétben jól játszottak és küzdöttek az utolsó sípszóig.”

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei