Visszavágott a DAC a Nagymihálynak


A Fortuna Liga nyitórfordulójában 4:1-re győztek a zempléniek, most viszont a Dunaszerdahely tudott nyerni.

A hazaiak kezdőjébe visszakerült Eric Davis, a védelem közepén pedig most is a Kružliak-Muhamedbegovic kettős kapott szerepet. A vendégek három belső védővel álltak fel.

Húsz perc játékot követően Krstović cselsorozata után Lamkel Zé lőtt, de a labda az egyik védő kezén irányt változtatott a tizenhatosban. Az esetet csak két perc elteltével elemezték ki a videószobában, de végül nem ítéltek büntetőt. A szerdahelyieknél volt a labda, többet támadtak, de egy-egy nagymihályi kontrában is benne volt a veszély.

A 38. percben Lamkel Zé indította Andzouanát, aki Hahnnal kezdett el háromszögezni, s mivel remekül kapta vissza a labdát, nem volt nehéz dolga azt a kapus lábai közt a hálóba gurítani, 1:0. Tanítani való akció volt!

A szünet után nem sokat változott a játék képe. Az 56. percben a B-közép az ´56-os forradalom és szabadságharc hőseire is megemlékezett. „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem” – tartottak a magasba ezzel a felirattal egy molinót. Hogy a félelem volt-e az oka, hogy Mendez ezt követően tizenegyest érően szabálytalankodott Hahnnal szemben, az nem derült ki, az viszont igen, hogy az NB1 tavalyi gólkirálya a felső lécre helyezte a labdát a megítélt büntetőből! - olvasható a sárga-kékek weboldalán.

A folytatásban újabb gólokat lőhetett volna a DAC, de a nem ment a helyzetkihasználás. Az egygólos győzelemhez pedig Jedlička védéseire is szükség volt.

Németh Antal (DAC) vezetőedző értékelése: "Nehéz mérkőzésre számítottunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, és ezt nem csupán udvariasságból mondom, hanem mert láttuk az ellenfelünk előző fordulókban mutatott játékát. Megvolt az elképzelésünk, amellyel pályára lépünk. Tudtuk, hogy kontrákból fognak próbálkozni, de nem sejtettük, hogy azok ilyen veszélyesek lesznek. A tervünk azonban az elejétől kezdve működött. Kombinatívan játszottunk, de voltak hibák is a játékunkban. Sok esetben a vendégek kapusa is nagyon szép védést mutatott be. Nem baj, ha néha csak 1:0-ra nyerünk meg egy meccset, örülnék, ha az elkövetkező fordulókban egy góllal tudnánk nyerni. Remélem, hogy már kint vagyunk a hullámvölgyből. Elég sok idő telt már el azóta, hogy véglegesen lezárult a keret. Úgy érzem, hogy sikerült rendeződnünk, és jó úton van a csapat."

Fortuna Liga, 12. forduló:

FC DAC 1904-MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
MOL Aréna, 3 998 néző, v.: Marhefka (Vorel, Ferenc)
Gólszerző: Andzouana (38.)
Sárga lap: 61. Hahn, ill. 62. Marcin, 81. Begala

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis - Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé (92. Beskorovainyi) - Hahn (64. Nebyla), Krstović (78. Sharani)
Nagymihály: Kozhukhar - Kotula, Ranko, Vaško - Magda, Kanu (56. Casano), Begala, Garcia (87. Gembický) - Marcin, Trusa, Žofčák (73. Kvocera)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei