Hornyák: Remélem ennek a három pontnak óriási értéke lesz


Az MTK Budapest hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A kék-fehérek kispadján már Teodoru Vaszilisz ült, aki a válogatott szünetben a menesztett Giovanni Costantino helyét vette át; az új szakember korábban már irányította az együttest, 2016-ban 33 mérkőzésen dirigálta a csapatot.

A felcsúti együttes továbbra is őrzi idegenbeli veretlenségét a szezonban.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Uj Hidegkuti Nándor Stadion, 1675 néző, v.: Karakó
gólszerző: Komáromi (69.)
sárga lap: Weir (31.), Dimitrov (48.), Kosznovszky (54.), Haraszti (92.), illetve Favorov (30.), Baluta (44.), Weslen Junior (83.)

MTK Budapest: Mijatovic - Balázs, Varju, Ferreira, Herrera - Weir, Kosznovszky (Haraszti, 79.), Dimitrov (Kocsis B., 61.) - Vancsa (Kovácsréti, 88.), Miovski, Grozav
Puskás Akadémia FC: Tóth B. (Markek, 92.) - Szolnoki, Joao Nunes, Spander, Nagy Zs. - van Nieff, Favorov (Corbu, 61.), Baluta (Puljic, 75.) - Komáromi, Kozák (Weslen Junior, 75.), Slagveer (Plsek, 75.)

Az első 45 percben egyik fél sem vállalt sok kockázatot, így csak elvétve jutottak el a csapatok a kapuig, az egyetlen ziccert az MTK dolgozta ki, de Miovski nem tudott élni a lehetőséggel.

A fordulást követően sem változott a játék képe, sok hibával futballoztak a csapatok. A játékrész közepén aztán a felcsútiak kerültek előnybe, így az MTK-nak kellett volna újítania, de az erejéből ezen az estén a hajrában csak egy lesgólra futotta.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia felvidéki edzője a meccs utáni értékelés során az első félidőben a komolyabb felelősségvállalást hiányolta. A 60. perc után viszont úgy érezte, hogy kreatívabbá vált csapata, köszönhetően a Favorov-Corbu cserének. "Gólhelyzeteket tudtunk kialakítani, gólt tudtunk lőni. Jók voltak a beadások, kikényszerítettük a hibát, erre vártunk 60 percig. Többet kombináltunk, többet passzoltunk és ez meghozta az eredményt. Sajnos a végén megsérült a kapusunk. Bízok benne, hogy nem lesz komoly a sérülése. Nagyon fontos három pontot szereztünk egy nem egyszerű ellenfél, az MTK ellen. Főleg ez edzőváltás után nagyon nehéz. Megküzdöttünk. Remélem, hogy ennek a három pontnak óriási jelentősége lesz a jövőben. A játék képében hiányérzetem van. Több kombinációs és támadó akciót várnék el a középpályásoktól. Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást."

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei