A DAC csatára is betalált a magyar válogatottban


A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott 1-1-es döntetlennel zárt az osztrákok ellen, és csoportgyőztesként jutott tovább a tavaszi elitkörbe.

Férfi U19-es válogatottunk kényelmes helyzetben várta a hazai rendezésű Európa-bajnoki csoportkör utolsó fordulóját, hiszen a fehéroroszok 2-1-es és az észtek 2-0-s legyőzésével már a második körben kiharcolta a továbbjutást az elitkörbe. A mieink számára egy döntetlen is biztos csoportelsőséget jelentett, a magyar együttes azonban győzelemmel szerette volna befejezni szereplését a viadalon. - írja az mlsz.hu.

Tímár Krisztián nem jelölte a kezdőcsapatba az előző két meccsen három gólt szerző Sztojka Dominikot, ott volt viszont a dunaszerdahelyiek Paksról igazolt csatára, Szenderei Ákos.

A 34. percben Szendrei Ákos fordult le a védőjéről, majd több osztrák játékos szorításában kapura tört, és a kifutó kapus mellett a hálóba gurított (1-0). Az osztrákok a 40. percben egy szöglet után Huskovic góljával egyenlítettek, majd egy perccel később Omic átlövését védte nagy bravúrral Senkó Zsombor, így 1-1-es döntetlennel ért véget a félidő.

A mérkőzés végéig nem változott az eredmény, a magyar csapat hét ponttal, két győzelemmel és egy döntetlennel a csoport élén végzett, így az elitkör decemberi sorsolásán két csoportmásodikat és egy csoportelsőt kap majd ellenfélnek.

U19-es Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport:

Magyarország-Ausztria 1-1 (1-1)
Gólszerző: Szendrei (34.) ill. Huskovic (40.)

Magyarország: Senkó - Fodor (Kerezsi, a szünetben), Szujó, Alaxai, Debreceni, Benczenleitner - Nagy O., Vas (Kovács M. 54.), Biben - Szendrei (Gera Za. 84.), Németh D. (Redzic 55.)

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

A rovat legfrissebb hírei