Kezdőként számítottak Almásira Horvátországban


Második válogatott mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet a felvidéki csatár az Eszéken rendezett világbajnoki-selejtezőn.

Azok után, hogy Oroszország ellen csereként debütált, Horvátország ellen már a kezdőcsapatba jelölte Almási Lászlót Štefan Tarkovič, a szlovákok szövetségi kapitánya.

A hétfői esti meccsen az első félidőben kétszer is előnybe került Szlovákia a horvátok ellen. A szünetben 1:2 volt az állás, amit a 71. percben Modrić tudott egy szabadrúgásgóllal kiegyenlíteni. A Baník Ostrava csallóközi támadója végig a pályán volt és a második gólnál ő adott középre Haraslínnak.

A szlovák csapatnak 10 pontja van, csak úgy, mint Szlovéniának. Héttel többet gyűjtött eddig Horvátország, míg a csoportot az oroszok vezetik 19 egységgel. Málta és Ciprus 5-5 pontot gyűjtött össze eddig.

Világbajnoki-selejtező, H-csoport:

Horvátország-Szlovákia 2:2 (1:2)
Eszék, 9 926 néző, v.: Hategan (román)
Gólszerzők: Kramarič (25.), Modrič (71.) ill. Schranz (20.), Haraslín (45.)
Sárga lap: Barišič ill. Kucka, Rodák, Schranz, Hancko, Koscelník

Horvátország: Livakovič - Stanišič (Livaja 67.), Vida, Gvardiol, Barišič - Brozovič - Ivanušec (Vlašič 46.), Modrič, Pašalič (Brekalo 60.), Perišič - Kramarič (Sučič 85.)
Szlovákia: Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko - Hrošovský - Schranz, Kucka (Jirka 86.), Hamšík (Bero 41.), Haraslín (Koscelník 72.) - Almási

A csoportok állását ide kattintva tekinthetik meg.

Fotó: facebook.com/sfzofficial

A rovat legfrissebb hírei