Felvidéki tehetséggel erősít a Dunaszerdahely


A szlovák válogatott Hudák Emmát egy évre vette kölcsön a HC DAC Dunaszerdahely.

A szezon eleji sok sérülés miatt vette kölcsön a Fehérvár KC átlövőjét a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat. A HC DAC keretéből a 2021/2022-es idény elején megsérült a belső posztokon Némethová Natália és Rajnohová Erika is.

"Ahogy szurkolóink is értesültek róla, sajnos sorozatos sérülések sújtják a csapatot ebben a szezonban. Szakmai szempontok alapján szükségesnek láttuk, hogy valamennyire pótoljuk hiányzó játékosainkat, így merült fel Hudák Emma neve. Emmát jól ismerjük, hiszen innen, a Felvidékről indult, játszott a Győri Audi ETO KC mellett a magyar bajnokságban Mosonmagyaróváron is, és jelenleg az Alba Fehérvár KC igazolt játékosa. Biztosan segítségünkre lehet, és bízunk abban, hogy az itt kapott játéklehetőséggel a fejlődéséhez is hozzájárulhatunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Emma a soron következő hétközi mérkőzésen már pályára tudjon állni, és a hétvégi első nemzetközi összecsapáson már igazi segítsége legyen a csapatnak" – nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök a sárga-kékek weboldalán. "Fontos megjegyezni, hogy nagyon köszönet illeti a Fehérvár KC elnökét, Balássi Imre urat, támogató segítőkész hozzáállásáért."

"Meglepődtem nagyon, amikor elnök úr hívott telefonon, és megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha ebben a szezonban a HC DAC-ban kapnék lehetőséget" - olvashatók szintén a szerdahelyiek honlapján Hudák Emma szavai. "Úgy voltam vele, ha a két klub meg tud egyezni, akkor szívesen megyek. Nagy várakozással kezdem meg már holnap az edzésmunkát, a lányok közül sokakat ismerek, mert együtt játszottunk a válogatottban vagy más klubban. Fiatal csapat vagyunk, de vannak rutinosabbak is, akiktől tanulni is lehet. Őszintén bízom abban, hogy segítségére lehetek Debre Viktor vezetőedzőnek, és abban is, hogy ez a hirtelen adódott lehetőség segít majd abban, hogy a Fehérvárnál játékba lendüljek. Izgatottan várom a munkát a Dunaszerdahelyen."

Fotó: hcdac.sk

 

A rovat legfrissebb hírei