Schäferék otthon sem bírtak Albániával


A Puskás Arénában rendezett vb-selejtezőn csak egy gól esett, de sajnos a magyar válogatott kapujába.

A Puskás Aréna lelátói nem voltak teljesen üresek, ugyanis a maroknyi VIP vendég mellett körülbelül 50 albán szurkolók is beengedtek. A meccs elején inkább ők örülhettek, ugyanis a vendégek voltak aktívabbak, Nagy Ádám bizonytalansága után kis híján helyzetbe is kerültek, majd Uzuni elől tisztázott Orbán és Szalai Attila is blokkolt egy veszélyes lövést.

Az első magyar lehetőség Nego megindulása után alakult ki, de a beadását a védők érték el. Nem sokkal később Szoboszlai ugratta ki a Hajdú B. István által Lajosnak keresztelt szélsőt, de a center után ismét a védők reagáltak gyorsabban. Szűk fél óra után Djimsitit hordágyon vitték le, helyére Veseli jött be.

A szünet előtt Uzuni lépett ki a leshatáron, majd Gulácsiba lőtte a ziccert, végül azonban a játékvezetők úgy döntöttek, hogy túl ment a határon és les miatt Magyarország jött szabadrúgással. A játékvezető két sárga lap kiosztása után fújta le a játékrészt.

A 46. percben Botka remek beadását Sallói a kapu torkából lőtte mellé. Nagy helyzet volt. Bő tíz perccel később Uzuni ziccerét védte Gulácsi Péter, majd a szögletet követően Trashi lövése ment nem sokkal fölé. Nem sokkal később Uzuni fejelt teljesen üresen a magyar kapus kezébe. Megúsztuk.

Hetven perc után Szoboszlai szabadrúgását Orbán fejelte a kapufára, középen Szalai Attila is beleérhetett volna és biztos a gól, de sajnos lemaradt, a labda pedig kifelé pattant. Nagyon nagy helyzet volt.

A 80. percben Broja indult meg a jobb oldalon, Szalai Attila pedig nem tudta megállítani. Az albán támadó szépen lőtte ki Gulácsi kapujának hosszú alsó sarkát, 0-1. Ezekben a percekben nem volt benne a játékban a vendégek gólja.

Ez után érkezett Hahn János, így Schäfer András mellett újabb DAC-játékos volt ott a pályán. Ő sem tudott azonban segíteni és végül egy újabb vereség lett a vége. A magyar válogatott oda-vissza kikapott Albániától a világbajnoki selejtezőben.

Világbajnoki-selejtező, I-csoport:

Magyarország-Albánia 0-1 (0-0)
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Del Cerro Grande (spanyol)
Gólszerzők: Broja (80.)
Sárga lap: Botka (45+1.), Kleinheisler (89.) ill. Cekici (45.), Gjasula (61.), Veseli (69.), Trashi (73.)

Magyarország: Gulácsi – Botka (Lang 83.), Orbán, Szalai A. – Nego (Hahn 83.), Nagy Á. (Kleinheisler 71.), Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Vécsei 71.), Sallói (Schön 58.)
Albánia: Berisha – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli 30.) – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Balliu 86.) – Uzuni (Broja 66.), Cikalleshi (Manaj 66.), Cekici (Bajrami 46.)

Fotó: felvidéksport.hu

A rovat legfrissebb hírei