Már Telkiben készül a DAC két válogatottja


Schäfer András és Hahn János is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely októberben két világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik.

"Az eddigi 35 mérkőzésemen 1,56 pontot szereztünk átlagosan, ez rendkívüli az elmúlt időszakhoz képest. Sokan elkezdték ezt a rendkívüli állapotot normálisként kezelni, miközben az angoloknak 25 olyan játékosa van, aki egyedül többet ér, mint az egész keretünk" - beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány arról, hogy mi vezetett az érzelemdús sajtótájékoztatójához az Andorra ellen 2-1-re megnyert vb-selejtezőt követően.

Saját jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, "csak akkor marad a posztján, ha a szurkolók és a szövetség akarja, hogy maradjon". Hozzátette, ha bekövetkezik, hogy a válogatott nem jut ki a 2022-es katari világbajnokságra, ami igencsak valószínűsíthető, akkor meg kell vizsgálni, mi vezetett ehhez, és annak fényében kész levonni a következtetéseket.

"Nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a poszthoz, ha a szövetség váltani akar, nem leszek ennek a kerékkötője" - jelentette ki az 57 éves tréner. "Addig van értelme, hogy Rossi legyen a szövetségi kapitány, amíg a játékosok követik a taktikai utasításokat, ugyanis a fizikai felkészítésre nincs ráhatásom, a mentálisra részben van, csak a taktikai felett rendelkezem teljes kontrollal".

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban.

Az MLSZ Instagram oldalának képei szerint már együtt készülnek a keret tagjai. A fotókon természetesen feltűnt a DAC két játékosa, Hahn és Schäfer is.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce), Tamás Márk (Slask Wroclaw)
középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
támadók: Hahn János (DAC), Holender Filip (Partizan Beograd), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Fotó: instagram.com/mlsztv

A rovat legfrissebb hírei