Hat gól esett a DAC-ViOn meccsen


A Fortuna Liga 10. fordulójában az aranyosmaróti ViOnt fogadta a DAC a MOL Arénában.

A mérkőzés előtt a hangosbemondó, Bíró Tomi külön köszöntötte a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit. Ezek után a B-közép is az olasz edző nevét skandálta, csak úgy, mint mikor még a sárga-kék kispadnál dolgozott.

Németh Antal több helyen is változtatott a DAC kezdőjén. A kapuban természetesen Jedlička kezdett, Beskorovainyi helyét Malý foglalta el a védelemben, mellette Muhamedbegović játszott. A védelem két szélén a panamai duó, Blackman és Davis szerepelt. A középpálya közepén Dimun és Schäfer szervezte a játékot, előttük balról Lamkel Zé, jobbról Andzouana próbálta kiszolgálni a két csatárt, Hahn Jánost és Nikola Krstovićot.

A kezdőrúgást az a két szurkoló végezte el, akiket a nagyszombati huligánok megtámadtak a kerületi rangadó előtt. Szerencsére nekik nem esett komolyabb bajuk, a támadókat pedig gyorsan elfogták.

Az ötödik percben jött az első gól, Krstović lövését még védte Lukáč, de az ismétlésnél már tehetetlen volt. A gólszerző: Hahn János, 1-0.

Négy perccel később Hahn készítette le a labdát a tizenhatoson belül Andouanának, aki szépen lőtt a hálóba, 2-0.

A folytatásban már nem jöttek ilyen gyorsan a gólok, de akadtak még szerdahelyi helyzetek, a vendégek viszont nem voltak túl veszélyesek. A 28. percben Krstović és Andzouana remek összjátéka után a beadásra a hosszún Blackman érkezett, akinek a lövését a gólvonalról vágta ki a kapus. Nagy lehetőség volt.
Tíz perccel később Blackman lőtt 18-20 méterről, de a kapus szögletre ütötte ki a labdát. Schäfer még távolabbról kínálta meg Lukáčot, de a nem túl erős kísérletet könnyen ölelte magához a hálóőr. A szünetben 2-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején Ďubek lőtt 22 méterről Jedlička kapujába. A semmiből jött a gól, 2-1.

Úgy tűnt az öltözőben maradt a Dunaszerdahely. A vendégeknél volt többet a labda és a hazai védelem több kisebb hibát is elkövetett, de ahogy ennek ilyenkor lennie kell felhangzott a „Mindent bele!” rigmus a szurkolóktól. Lamkel Zé meg is indult a bal oldalon, majd Krstovićhoz passzolt, aki egy szép csel után lőtt, a labda egy védőn megpattanva a kapuban kötött ki, 3-1.

Egy óra után jött a pályára Sharani és Ciganiks, utóbbi pedig majdnem egyből gólpasszt is adott. A remek beadást Lamkel Zé csúsztatta kapura, de Lukáč kitolta a labdát a kapufa mellől.

Egy perccel később egy rövid hazaadás után Hahn támadta meg a kapust, aki belelőtte a csatárba a labdát, ami a kapuba pattant, 4-1.
A 69. percben Nebyla és Szendrei érkezett Dimun és Hahn helyére. Szűk tíz perccel később sorra jöttek a veszélyes szerdahelyi akciók. Szendrei beadása után Malý fejelt és bár sokan már bent látták, sikerült kivágniuk a gólba tartó labdát. Nem sokkal később Sharani ugrott ki szépen a leshatáron, de az utolsó pillanatban a védője beérte és menteni tudott.

A vége előtt nem sokkal Fábry és Szendrei is belőhette volna az ötödiket, de nem volt szerencséjük. Nem úgy a másik oldalon. Egy szabadrúgás után éppen Čögley elé csorgott le a labda egy szerdahelyiről, a vendégek kapitánya pedig nem hibázott,

Sikerével a DAC feljött a harmadik helyre a tabellán, de mivel a forduló többi meccsét csak szombaton és vasárnap rendezik, aligha maradnak a dobogón a sárga-kékek. A tabella ide kattintva tekinthető meg.

Fortuna Liga, 10. forduló:
FC DAC 1904-FC ViOn Zlaté Moravce 4-1
(2-0)
MOL Aréna, v.: Ziemba (Štrbo, Vitko)
Gólszerzők: Hahn (5., 61.), Andzouana (9.), Krstović (54.) ill. Ďubek (51.)

DAC: Jedlička – Blackman, Malý, Muhamedbegović, Davis – Andzouana (Ciganiks 59.), Dimun (Nebyla 69.), Schäfer, Lamkel Zé (Fábry 82.) – Hahn (Szendrei 69.), Krstović (Sharani 59.)
ViOn: Lukáč - Mondek, Chren, Tóth (Švec 63.), Čonka - Čögley, Gamboš - Kolesár, Ďubek, Kyziridis - Yilmaz

A rovat legfrissebb hírei