Gól nélkül zártak Fehérváron Hornyákék


A MOL Fehérvár FC házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott a mérkőzést tíz emberrel befejező Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

Marius Corbu két nagy helyzetével indult a meccs, és a folytatásban is a Puskás Akadémia játszott jobban, veszélyesebben. A Fehérvár birtokolta többet a labdát, de a játékába sok hiba csúszott, így komoly gólszerzési lehetősége nem akadt. A szünetig hátralévő időben még Libor Kozák fejelt a kapufára, gól azonban ebből sem született.

A fordulást követően összeszedettebb lett a házigazda, és egy VAR-döntést követően emberelőnybe került: Yoell van Nieff taposta meg piros lapot érően Nikolics Nemanját. A Puskás Akadémia innentől kezdve jobbára a védekezésre koncentrált, bár amikor lehetősége adódott, bátran lendült támadásba. A Fehérvár időnként beszorította a vendégcsapatot a tizenhatosára, ám elképzelés nélkül járatta a labdát, így maradt a gól nélküli döntetlen.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 0-0
Székesfehérvár, 2014 néző v.: Solymosi
Sárga lap: Fiola (74.), illetve Nagy Zs. (58.), Tóth B. (86.)
Piros lap: van Nieff (68.)

Fehérvár: Kovács D. - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai (Petrjak, 83.) - Nikolics, Jallow (Bamgboye, a szünetben)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Csirmaz, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Van Nieff, Favorov - Slagveer (Joao Nunes, 85.), Corbu (Plsek, 69.), Gera D. (Komáromi, 78.) - Kozák (Weslen Junior, 78.)

Hornyák Zsolt, a PAFC felvidéki edzője így értékelte a találkozót:

Fotó: facebook.com/PFLAhu

A rovat legfrissebb hírei