Ramirez: Szerencsés vagyok, hogy sikerült érvényesülnöm Európában


A DAC venezuelai támadójával a klub honlapja közölt egy hosszabb interjút.

Eric Ramirez eddig 11 mérkőzésen 5 gólnál jár az idényben. A DAC-ba nyáron érkező támadó úgy tűnik kivívta a helyét a kezdőben és góljaival illetve teljesítményével igyekszik meghálni Peter Hyballa bizalmát.

„Fontos volt, hogy sikerült gyorsan beilleszkednem a csapat játékstílusába. Egészében elégedett vagyok, bár többször is eredményes lehettem volna, hiszen elpuskáztam néhány lehetőséget” - kezdte a hórihorgas támadó.

A csatár 2017-ben került Európába. A csehországi Jihlava színeiben kezdte bontogatni a szárnyait, majd onnan került idén tavasszal Szenicére, ahol a 9 góljával eladta magát és Dunaszerdahelyre került. Ramirez elmondta, hogy teljesen más itt élni Európában, hiszen Venezuelában nagy a szegénység, a szüleinek sincs munkája, így az öt testvér közül legfiatalabbként segíti anyagilag családját.

A sárga-kékek támadója az előző bajnokin a Slovan ellen kétszer is betalált, második találta pedig a DAC 900. élvonalbeli gólja volt. „Nagyon sokat jelent számomra, hogy sikerült ilyen módon beírnom magam a klub történelmébe. Bízom benne, hogy már szombaton jönnek a további gólok.”

A csallóköziek szombaton Szenicére látogatnak majd, így Eric Ramirez volt csapata ellen lép majd pályára.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei