Két felvidéki a válogatott keretben


Lakatos és Szöllősi-Zácsik is bekerült a magyar női kézilabda-válogatott keretébe, amelyet első alkalommal az augusztus végén kinevezett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány állított össze.

A magyar szövetség (MKSZ) szerdai közleménye szerint a névsorban húsz játékos található, közülük mérkőzésenként 16-an léphetnek pályára október 6-án, Érden a portugálok, valamint 10-én Nagytapolcsányban (Topolcany) a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A csoport negyedik csapata a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország.

A magyar együttes tagjai jövő pénteken találkoznak és másnap kezdik meg a felkészülést.

A keret nagy visszatérője Planéta Szimonetta, aki a 2018-as kontinenstorna óta makacs Achilles-ín-sérülései és műtétjei miatt nem tudott pályára lépni a válogatottban. Két irányító, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Így kerülhetett vissza a csapatba a dunaszerdahelyi Lakatos Rita, valamint ott van az imelyi Szöllősi-Zácsik Szandra is.

A jövő novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A 2022-es torna biztos résztvevői a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok válogatottjai.

A magyar női válogatott kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
jobbszélsők: Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég)
irányítók: Lakatos Rita (Siófok KC), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

Fotó: mksz.hu

A rovat legfrissebb hírei