Büntetők döntöttek a KFC-DAC-on


A kupamérkőzésen sajnos a mentőhelikopterre is szükség volt.

A Slovnaft Cup 3. fordulójának mérkőzésére minden jegy elkelt, így 1 250 néző lehetett ott a komáromi stadionban. A hazaiak mestere, Radványi Miklós több helyen is változtatott alapcsapatán, a vendégek viszont szinte az alapcsapatukkal vágtak neki a találkozónak.

Az első félidőben ugyan adódtak lehetőségek mindkét kapu előtt, komoly veszélyt egyik csapat sem tudott okozni. Óvatosak voltak mindkét oldalon a játékosok, ahogy egy kupamérkőzésen szokás.

A szünetben kettőt cseréltek a hazaiak és egyet Németh Antal is változtatott. Az 52. percben láthattuk az egyik legmegrázóbb pillanatot. Horodník ugrott fel fejelni egy beadásnál, vele együtt pedig Fábry és Njie is menteni igyekezett. Utóbbi két játékos összefejelt és mindkettő a földön maradt, Njiet pedig sajnos a mentő vitte le a pályáról.

A pályán egyre több volt a kemény belemenés és a kisebb kakaskodás. Horodník egy óra játék után második sárgája után pirosat kapott. Brunettit az esetet követően hordágyon vitték le a pályáról. A 78. percben Németh Tamás a pálya közepéről próbálta a kapuba lőni a labdát és a felső lécet találta el. Centiméterek híján vezetést szerzett a KFC.

A rendes játékidő vége előtt mentőhelikopter érkezett az edzőpályára, Kišš Bálint játékvezető meg is állította ez miatt a játékot. Először nem lehetett tudni az okot, de a DAC honlapjának közvetítése gyorsan magyarázatot adott: "Njie fejsérülése volt olyan súlyos, hogy a mentőautóban nem tudták kellően ellátni, helikopterrel kell kórházba szállítani."

A hosszabbításban a szerdahelyiek jártak közelebb a gólhoz, de végül a megérdemelt döntetlen után következhettek a tizenegyesek.

Elsőként Hahn János lőtt büntetőt és ugyan a sarokba célzott, Chmiel szépen védett. Ez után sorban Abrahám, Schäfer, Šurnovský, Fábry, Györgyi, Lamkel Zé és Špak sem tévedett. Az utolsó körben Davis következett, neki értékesítenie kellett a tizenegyest, hogy esélye maradjon a sárga-kékeknek. A DAC csapatkapitánya viszont a lövés pillanatában megcsúszott és Chmiel ismét védett. Így az utolsó hazai rúgónak már nem kellett a büntetőponthoz sétálnia, helyette csapattársaival a kapusuk nyakába ugrottak. A KFC legyőzte a Dunaszerdahely csapatát és bejutott a Szlovák Kupa 4. körébe.

Slovnaft Cup, 3. forduló:

KFC Komárom-FC DAC 1904 0-0, tizenegyesekkel: 4-3
Komárom, 1 250 néző, v.: Kišš
Piros lap: Horodník (59.)

KFC: Chmiel – Daniel, D. Špak, Szöcs (Varga 46.), Šurnovský, Domonkos (Ganbold 63.), M. Šimko (Németh 46.), Györgi, M. Petráš, Horodník, G. Tóth (Abrahám 63.)
DAC: Vantruba  - Blackman (Nicolaescu 75.), Brunetti (Muhamedbegović 60.), Beskorovainyi, Davis - Dimun (Fábry 46.), Njie (Nebyla 53.), Schäfer - Ciganiks, Hahn, Lamkel Zé

Fotó: huste.joj.sk

 

A rovat legfrissebb hírei