A győzelem is meglehetett volna a DAC-nak


A Fortuna Liga 7. fordulójában először vesztett pontot a Slovan, méghozza a Dunaszerdahely vendégeként.

A meccs előtt Schäfer András átvette a július/augusztus hónap legszebb góljáért járó trófeát, majd egy perces gyászszünetet tartottak. Nemrég hunyt el ugyanis a DAC legrégebben aktívan szolgáló ifjúsági edzője, Takács István.

A kezdőrúgást a testvérvárosi megállapodást aláíró polgármesterek, Hájos Zoltán (Dunaszerdahely) és Dézsi Csaba András (Győr) végezték el.

Az első félidőben sorra jöttek a helyzetek az egyik és a másik oldalon is. A hazaiaknál az új igazolás, Lamkel Zé volt aktív pedig Pauschek beadásáról csak centikkel maradt le Zmrhal. A folytatásban is pörgött a játék, de a vendégeknél Green a hazaiknál pedig Andzouana és Ciganiks sem célzott pontosan.

A szünet után alaposan bekezdett a DAC, és Schäfer András hatalmas bombájával vezetést is szereztek. Sajnos gyorsan jött az egyenlítés, Zmrhal volt a gólszerző.

A szerdahelyieknél csereként pályára lépett Hahn János, aki lőtt egy gólt, amelyet les miatt nem adtak meg, és több helyzetet is kidolgozott. A végén éppen őt buktatták a tizenhatoson belül, amit a VAR ellenőrzött, hiszen a játékvezető nem ítélt semmit. Végül a videóbíró kihívta Očenášt, hogy nézze meg az esetet. Ez azt jelentette, hogy ők úgy érzik inkább tizenegyest ért a belépő. Végül azonban hosszú videózás után a játékvezető nem adott tizenegyest és lefújta a meccset.

Ez volt a Slovan első pontvesztése a szezonban. A MOL Aréna közönsége pedig jogosan ünnepelte meg a hazai játékosokat, akik nagyot küzdöttek, de a víróval már nem bírták vasárnap.

Fortuna Liga, 7. forduló:

FC DAC 1904-ŠK Slovan Bratislava 1-1 (0-0)
MOL Aréna, 7 144 néző, v.: Očenáš (Hancko, Poláček)
Gólszerzők: Schäfer (72.) ill. Zmrhal (74.)
Sárga lap:

DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis – Andzouana (Verlinden 89.), Schäfer, Dimun, Ciganiks (Hahn 58.) – Sharani (Krstovič 73.), Lamkel Zé
Slovan: Chovan – Pauschek, Kashia, Božikov, De Marco (Lichý 92.) – Kankava, De Kamps (Rabiu 64.) – Čavrić (Dražić 84.), Green (Mráz 64.), Zmrhal – Henty (Adler 84.)

Fotó: Nemes Kitty

A rovat legfrissebb hírei