Montenegrói csatárt igazolt a DAC


A 21 éven alatti montenegrói válogatott Nikola Krstović négyéves szerződést kötött a szerdahelyiekkel.

Hahn, Verlinden és Szendrei után újabb erősítés érkezik a támadósorunkba: a huszonegy esztendős montenegrói csatár, Nikola Krstović a szerb óriásklub Crvena Zvezda együttesétől érkezik Dunaszerdahelyre. A Golubovci városában született futballista, akit országa egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartanak, 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött klubunkkal - számolt be a DAC 1904 weboldala.

"Óriási megtiszteltetés és öröm a Dunaszerdahely futballistájának lenni. Bízom benne, hogy képes leszek megfelelni a velem szembeni elvárásoknak, és a lehető legjobb teljesítménnyel segíteni a csapatot a győzelmek megszerzésében. Nagy kihívások állnak előttünk, és remélhetőleg a csapattársaimmal, az edzői stábbal és a szurkolók támogatásával közösen harcolunk meg a sikerekért. Már alig várom, hogy bemutatkozhassam új együttesem színeiben" – jelentette ki Nikola Krstović.

Krstović az U17-es és U19-es korosztályban is képviselte Montenegrót, jelenleg a 21 éven alatti csapat tagja. A huszonegy éven aluli korosztályos együttesben már négy éve, tizenhét esztendősen bemutatkozhatott. Legutóbb pénteken a 2023-es Eb selejtezőjén lépett pályára hazája színeiben, dunaszerdahelyi csapattársaihoz pedig az Olaszország elleni szerda koraesti idegenbeli összecsapást követően csatlakozik. Összességében 29 válogatott fellépésen 9 gól áll a neve mellett.

"Nikolát már tizenéves korától figyelemmel követtük, amikor még Montenegróban futballozott. Nikola a Crvena Zvezda felnőttcsapatának ajtaján dörömbölt, ami a tehetsége bizonyítéka. Egy stabil hátterű klubba érkezik, ahol megkapja a szükséges bizalmat, amit remélhetőleg jó teljesítményekkel és gólokkal viszonoz majd. Tipológiailag Nikola egy komplex támadó, aki képes az egy-, de kétcsatáros rendszerben is futballozni. Remek technikával rendelkezik, ami a passzt, a kombinációt készséget és a cselezést illeti. Isten hozott sárga-kékben!" - mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele a futballistáról aki a 45-ös mezben játszik majd.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei