A DAC-ban folytatja a Paks gólkirálya


A DAC és a Paksi FC megegyezett Hahn János a Csallóközbe való igazolásáról.

A magyar válogatott kerettag támadó és az NBI tavalyi idényének legjobb góllövője kétéves szerződést írt alá. A kontraktus egy a, további szezonra szóló opciót is tartalmaz - írja a DAC weboldala.

Új szerzeménynek a tavalyi szezonban ment a legjobban a góllövés, amely során 22 találatot jegyzett az élvonalban, ezzel a teljesítménnyel pedig megszerezte a gólkirályi címet. A 22 gólból csupán hatot lőtt tizenegyesből, és még ezen találatok nélkül is gólkirály lett volna a 15 gólos Nemanja Nikolics előtt.

A 22 egyúttal abszolút rekord a 12 csapatos NBI történetében. Termésével csapatát egészen a tabella 4. helyéig, saját magát pedig a válogatott keretébe juttatta. 2021. június 4-én mutatkozott be a nemzeti csapatban a Ciprus elleni felkészülési találkozón (amelyet Magyarország Schäfer András góljával 1:0-ra nyert meg), ugyanazon a napon született meg kislánya, Sára is. Másodszor négy nap múlva az Írország elleni gólnélküli összecsapáson lépett pályára a címeres mezben. Marco Rossi szövetségi kapitány kivitte őt az EURO 2020 tornájára, ahol azonban nem kapott játéklehetőséget. A szeptemberi összetartáson is a csapat tagja.

„Nagyon boldog vagyok, alig várom már, hogy a csapattal készülhessek. Tudom, hogy az első mérkőzésemet a nagy rivális Slovan ellen abszolválhatom. Tisztában vagyok a klub múltjával, jelenével és remélhetőleg a jövőjével is. Szeretném minél több góllal segíteni a csapatot, mihamarabb beilleszkedni és akár a bajnoki címet is elhódítani” – jelentette ki Hahn János, Németh Antal vezetőedző játékoskeretének a legújabb érkezője, aki a 9-es mezben játszik majd.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei