A dán bajnokhoz igazolt a DAC támadója


Marko Divković öt évet töltött a DAC-ban, a felnőttcsapat mezében 145 tétmérkőzésen 32 gólt lőtt.

Marko Divković a dán bajnok Bröndby IF Koppenhága játékosa lett. A két klub a nyári átigazolási időszak utolsó napján egyezett meg Divko kölcsönjátékáról, amihez kötelező átigazolási opció is fűződik a játékos teljesítménye alapján - olvasható a sárga-kékek honlapján.

A Bröndby ősszel az Európa-liga csoportkörében szerepel majd, ahol a prágai Spartával, a Lyonnal és a Glasgow Rangers-szel csap össze.

Marko Divković 2016 nyarán érkezett a Csallóközbe, 2017 tavaszától volt a DAC első csapatának igazolt játékosa. Az első hónapokban a 19 éven alatti korosztályos együttesünkben futballozott (11 mérkőzés, 7 gól), majd átkerült az A-csapat keretébe. Összesen 115 találkozón lépett pályára a Fortuna Ligában, ezeken 25 gólt szerzett. Az élvonalban lejátszott meccsek tekintetében a klubrangsor 13. helyén áll, a gólszerzők között a kilencedik pozíció az övé. Az európai kupasorozatokban további 12 rajtot és 3 gólt gyűjtött, a Slovnaft Cup-ban 18/4 a mérlege. Tavaly novemberben bemutatkozhatott a horvát 21 éven alatti válogatottban is, amelynek színeiben részt vett a huszonegy éve alattiak idei Európa-bajnokságának csoportkörében.

„Tizenhét esztendősen azzal a meggyőződéssel érkeztem a DAC-hoz, hogy egy nap a felnőttcsapat színeiben fogok pályára lépni. Majdnem 6 évet töltöttem a klubnál, ez alatt pedig nemcsak futballistaként, hanem emberileg is sokat fejlődtem. Köszönöm a klubtulajdonosnak, Világi Oszkár úrnak és Jan Van Daele sportigazgatónak a lehetőséget, hogy egy olyan csodálatos klubban szerepelhettem, mint a DAC. Nagyon fog hiányozni a klub, és az egész itteni környezet. Mindörökké a DAC szurkolója maradok, és talán egy nap még találkozunk. Szeretném megragadni a lehetőséget, és szólni a szurkolókhoz is. Csodálatosak vagytok, és nagyon fogtok hiányozni. Bízom benne, hogy továbbra is kitartotok a csapat mellett, mert a játékosoknak szükségük van a támogatásotokra. Hajrá, DAC!” – üzente immár Koppenhágából Marko Divković.

Fotó: dac1904.sk

 

A rovat legfrissebb hírei