Végre kijött a lépés a DAC-nak


A Fortuna Liga 6. fordulójában Garamszentkereszten szerezte meg első idegenbeli sikerét a Dunaszerdahely.

Hosszú idő után idegenbe is elkísérhették csapatukat a szerdahelyi szurkolók, így otthonuktól távol is jó hangulatot teremtettek A kezdőbe visszatért a kisebb sérülését maga mögött hagyó Schäfer, a kulcsemberek közül azonban Kružliak és Balić továbbra is a maródiak padján foglalt helyet.

Gólok:

Negyed óra játék után Davis közel 30 méterről elvégzett szabadrúgását Divković csúsztatta meg fejjel, majd Schäfer lőtt, de nagyon rosszul találta el, Paluszek viszont rárúgta a középpályásra a labdát, akiről így a hálóba került a játékszer, 0-1.

A 40. percben Fábry szöglete szállt át a hosszú oldalra, ahol Dimun érkezett és a hálóba fejelt, 0-2. Ez volt a középpályás első gólja sárga-kék mezben.

Tíz perccel a vége előtt Schäfer harcos labdaszerzése után remekül ugratta ki Sharanit. A villámgyors csatár lefutotta védőit, majd szépen a hálóba helyezett, 0-3.

A DAC első idegenbeli sikerét aratta a bajnokság idei kiírásában, így mondhatni jól hangolt a Slovan elleni meccsre. A rangadót a válogatott szünet után szeptember 12-én rendezik a MOL Arénában.

Fortuna Liga, 6. forduló:

FK Pohronie-FC DAC 1904 0-3 (0-2)
Garamszentkereszt, 998 néző, v.: Ziemba (Bednár, Štrbo)
Gólszerzők: Schäfer (15.), Dimun (40.), Sharani (81.)
Sárga lap: Pajer (53.), Blahút (71.), Paluszek (77.), Špiriak (91.), ill. Dimun (32.), Njie (83.), Davis (85.)

Pohronie: Hrdlička - Blahút, Čmovš, Pajer (Adamec 78.), Paluszek, Záhumenský - Ściślak, Mazan, Malle (Špiriak 89.), Badolo (Parreira 61.) - Lačný
DAC: Jedlička - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis - Schäfer, Dimun (Nebyla 78.), Fábry (Njie 60.) - Divković (Rymarenko 90.), Nicolaescu (Sharani 60.), Ciganiks

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei