Nagyot küzdött, de nem tudott győzni a DAC


A Fortuna Liga 5. fordulójában a Trencsén ellen játszott döntetlent a DAC.

A meccs előtt átadták a szezon legszebb góljáért járó trófeát, amelyet Eric Ramirez nyert meg. A venezuelai támadó, aki már a Dinamo Kijev játékosa, 2020 szeptemberében a Rózsahegy kapuját vette be közel 30 méterről. A találatot akkor a hónap legszebbjének is megválasztották. A díjat a DAC klubelnöke, Végh Tibor vette át.

Németh Antal hozott néhány meglepő döntést a kezdő összeállításakor. A védelem két oldalára visszatért Blackman és Davis, így az eddigi balbekk Ciganiks egy sorral feljebb lépett Njie és Dimun mellé. A támadósort Nicolaescu és Divković alkotta, mögöttük pedig Andzouana játszott.

Ha a vendégeknél volt a labda a középpálya két szélén Ciganiks és Divković zárt vissza és Andzouana is hátrébb húzódott.

A meccs jó hangulatban, de a B-közép nélkül kezdődött. A 6. percben kis híján vezetést szereztek a vendégek, de előbb Jedlička védett, majd Davis mentett nagyot a kapu torkában. Ez után kb. 25 fekete pólós szurkoló a korábban megszokott zászlókkal bevonult és elfoglalta a helyét a kapu mögött. Megszólaltak a dobok és tovább fokozódott a szurkolás.

A 13. percben egy alapvonaltól visszagurított labdát a kapuval szemben érkező Ibrahim lőtt mellé. Nagy helyzet volt. Folyamatosan a Trencsén irányította a játékot, náluk volt többet a labda és a 16. percben Kadák meg is szerezte a vezetést. Az üresen érkező középpályás a 16-os vonaláról lőtt az alsó sarokba, sajnos szép volt, 0-1.

A DAC ha megszerezte a labdát igyekezett gyorsan támadásba lendülni, Nicolaescu rendszeresen keresztbe mozgott a védők mögött, de hiányzott egy Kalmár szintű játékos, aki ki tudta volna ugratni a csatárt.

A 33. percben Davis jobb oldali szabadrúgását Beskorovainyi szépen fejelte Kukučka kapujába, 1-1. Az ukrán védő kirohant a lelátóra, hogy szüleivel ünnepelhessen, ezért sárga lapot kapott.

Nem sokkal a második gól után egy alapos zápor érkezett meg a MOL Aréna fölé, Beskorovainyi pedig egy mesteri becsúszással szerelte ellenfelét. A hórihorgas játékos kihasználta a vizessé váló fű adta lehetőséget.

A félidő végén még láthattunk egy Divković lövést ami mellé ment, valamint egy Ciganiks beadást, amelyről lemaradtak a társak. Ekkorra már feljavult a hazaiak játéka is, a középpályán számos kemény párharcot is láthattunk, a játékvezető pedig engedte a férfias játékot.

A szünet után szinte azonnal egy szép hazai támadás végén Nicolaescu került lövőhelyzetbe, de sajnos csak a felső lécet találta el. A pihenő a szerdahelyieknek tett jót, ők irányították a játékot.

Az 58. percben egy rosszul sikerült hazai szabadrúgás után mesteri kontrát vezettek a trencséniek. Gaži beadását viszont Azango szerencsére fölé rúgta. Egy óra után Fábry váltotta Andzouanát.

A 72. percben a hazaiaknál érkezett Sharani és Rymarenko Nicolaescu és Ciganiks helyére. A vendégeknél Ibrahimot a Zalaegerszegről ismerős, 50-es lábmérettel rendelkező Ikoba érkezett

Blackman beadása után Rymarenko fejelt fölé nagy helyzetben. A túloldalon Ikobát Davis nem tudta megállítani, nem úgy Beskorovainyi, aki remek napot fogott ki. Ezt követte Divković lövése, amit szögletre ütött a vendégek kapusa.

A 87. percben Beskorovainyi fejelte ki Lavrinčík lövését, aki egy szöglet utáni lecsorgót küldött kapura. A rendes játékidő utolsó pillanataiban Sharani ugrott ki egy hosszú indítással, a szögletzászlótól nem messze pedig a kapus buktatta őt. Egy kis VAR-ozás után Kukučka pirosat kapott. A kapuba Madu állt be.

A ráadásban ugyan még mindent megpróbált a DAC, de gólt már nem tudtak lőni. Most viszont nem hiányzott az akarat a sárga-kékekből. A végén a játékosok és a szurkolók megköszönték egymásnak a meccs alatt mutatott hozzáállást.

Schäfer András a meccs után elmondta, hogy a múlt heti meccs után érezte, hogy nincs rendben a lába, ezért elővigyázatosságból kihagyta a találkozót, de ha a hétfői MRI vizsgálat megerősíti, hogy csak egy kis gyulladásról van szó, akkor minden bizonnyal gyorsan visszatérhet és a válogatottban is ott lehet majd.

Fortuna Liga, 5. forduló:

FC DAC 1904-AS Trenčín 1-1 (1-1)
MOL Aréna, 4 542 néző, v.: Glova (Poláček, Vorel)
Gólszerzők: Beskorovainyi (33.) ill. Kadák (23.)
Sárga lap: Beskorovainyi (34.), Brunetti (55.), Sharani (92.) ill. Yem (59.), Lavrinčík (68.), Ikoba (93.)

DAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis – Dimun, Njie, Ciganiks (Rymarenko 72.) – Andzouana (Fábry 61.) – Nicolaescu (Sharani 72.), Divković
Trencsén: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Kadák (Kmeť 81.), Lavrinčík, Zubairu – Gaži, Ibrahim (Ikoba 72.), Azango (Tučný 67.)

Fotó: Kiss Márton

A rovat legfrissebb hírei