Győrben is helytállt a DAC


A HC DAC Dunaszerdahely szombaton a Győri Audi ETO vendégeként lépett pályára.

A világ egyik legjobb csapata ellen játszhattak felkészülési mérkőzést a szerdahelyi högyek. A sárga-kékeknek az összecsapás első perceiben szokni kellett a légkört, de az első játékrészben összességében jó teljesítményt nyújtottak. A fordulást követően egyre nagyobb lett a különbség, ami teljes mértékben érthethő, ha a két csapat képességeit nézzük. A végeredmény 43-27 lett, de Debre Viktor csapatának nincs oka szégyenkezésre. A HC DAC edzője így értékelt a meccs után:

"Remek lehetőségünk adódott, amitől nem volt szabad túl sokat várnunk, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy bőven van különbség a két együttes között. A lányok először állhattak úgy pályára, ahol megtapasztalhattuk, milyen a nemzetközi porondon lenni. Az első félidőben egész jól tartottuk a tempót még annak ellenére is, hogy a lányok kissé megilletődötten kezdték a mérkőzést. A második játékrészben már elfáradtunk, és a beállóval sem tudtunk mit kezdeni, erre készülnünk sem lehetett. Minden ilyen lehetőségnek örülnünk kell, de mi készülünk tovább saját céljaink elérése érdekében – nyilatkozott Debre Viktor vezetőedző" - olvasható a klub Facebook-oldalán.

A Dunaszerdahely augusztus 18-án az osztrák Hypo otthonában is játszott egy mérkőzést, amelyen 23-34-es győzelmet könyvelhetett el. "A hiányzó játékosok miatt új variációkat próbáltunk ki védekezésben és támadásban is. Az ellenfél sokszor játszotta a 7-6 elleni formációt, ami ellen hellyel-közzel jól védekeztünk" - mondta akkor Debre Viktor.

Augusztus 13-án a Moyra Budaörs Handball otthonában is játszottak a sárga-kékek, ahonnan 32-30-as vereséggel tértek haza. "Most is hangsúlyozni szeretném, ez egy felkészülési mérkőzés, ahol nem az eredmény számít, noha ebből is lehet következtetéseket levonni. Az utolsó tíz percet nem számítva mi diktáltuk a tempót is, és a Budaörs szaladt az eredmény után, ami alapján elégedett lehetek, mint ahogy az is vagyok. Ismét kipróbáltunk több védekezési és támadásbeli variációt, ami többé kevésbé működött. Ami viszont elvitathatatlan a csapattól, hogy végig komolyan vették a találkozót és nagyot küzdöttek" - nyilatkozta akkor Debre Viktor vezetőedző.

Felkészülési mérkőzések:

2021.08.13. 18:00
Moyra Budaörs Handball - HC DAC Dunaszerdahely 32-30 (16-19)
Budaörsi Sportcsarnok

2021. augusztus 18. 19:00
Hypo – HC DAC Dunaszerdahely: 23-34 (9-18)

2021. 08. 21. 11:00
Győri Audi ETO KC – HC DAC Dunaszerdahely 43-27 (21-15)
Audi Aréna Győr, Győr

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei