Újabb csatárt adott el a DAC


Dániában folytatja Abdulrahman Taiwo. A nigériai támadó két és fél év után távozik a DAC együttesétől, miután a dán első osztályban szereplő Sonderjyske csapatához igazolt - írja a klub honlapja.

Megegyezett a DAC és a Sonderjyske Abdulrahman Taiwo klubváltásában, így a 23 éves csatár a dán legfelső bajnokság legutóbbi szezonjának 7. helyezettjénél folytatja pályafutását. A csapat jelenleg a Superligaen 8. helyén áll - olvasható a dac1904.sk oldalon.

Taiwo 2019 januárjában érkezett Dunaszerdahelyre Nyitraról, majd egy évvel később kölcsönbe távozott a cseh Karviná együtteséhez. A köztes időben 17 bajnoki mérkőzésen 6 gólt szerzett a sárga-kékenél, Csehországból visszatérve pedig 2020 őszén Nagymihályban vendégeskedett. Idén tavasszal 13 tétmérkőzésen 3 gólt lőtt a DAC színeiben, a jelenlegi szezon első két bajnokiján pedig kétszer talált az ellenfél kapujába. Összességében 32 bajnoki találkozón lépett pályára a DAC mezében, 10 gólt lőve. Az Európa-ligában 3 meccsen 1 gól a mérlege, míg a Slovnaft Cup-ban 5/1.

A klubok az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra. Az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt oldala 350 ezer euróra becsüli a 23 éves futballista értékét. Taiwo így Ramirez után a második csatár aki távozott a Csallóközből az utóbbi hetekben.

Fotó: Kiss Márton

A rovat legfrissebb hírei