Megszórta ellenfelét a kupában a DAC


A Dunaszerdahely a Szlovák Kupa, vagyis a Slovnaft Cup második fordulójában Újlótra látogatott.

Németh Antal alaposan átalakította csapatát az utóbbi bajnokikhoz képest, de még így is a Fortuna Ligás csallóközi csapat számított esélyesnek a IV. ligás ellenfelével szemben. A hazaiak hétvégén Ipolyságon győztek 3-1-re, a sárga-kékek pedig Szenicén játszottak 1-1-et.

A papírformának megfelelően a hetedik percben vezetést is szereztek a vendégek. Davis jobb oldali szabadrúgását Brunetti fejelet a kapuba, 0-1.

Bő tíz perccel később Davis eredeti helyéről adott középre, a beadásba belefejelt a védő, a labda viszont a hosszún helyezkedő Nicolaescuhoz került, aki higgadtan, erősen a rövidsarokba lőtt, 0-2.

A 36. percben Andzouana passza után Blackman tört be a tizenhatoson belülre, majd éles szögből megszerezte a harmadik gólt, 0-3.

Három perccel ez után Nicolaescu lövését védte a kapus, de a kipattanóra Andzouana ért oda elsőnek és bepasszolta a labdát az üres kapuba, 0-4.

A második félidő unalmasabb játékkal indult, a következő gólra a 69. percig várni kellett. Ekkor Nebyla beadására az ötösön Sharani érkezett és a kapuba lőtt, 0-5.

Jöhetett volna gyorsan a következő is, de Rymarenko perdítése kifelé csorgott a kapufáról. A 83. percben Sharani passza után egy hasonló helyzetből viszont már pontosabban célzott, 0-6.

Az utolsó percekben még lőhettek volna párat a szerdahelyi játékosok, de végül maradt a 0-6.

Slovnaft Cup, 2. forduló:

TJ Veľké Lovce-FC DAC 1904 0-6 (0-4)
Újlót, v.: Libiak (Jekkel, Tuma)
Gólszerzők: Brunetti (7.), Nicolaescu (18.), Blackman (36.), Andzouana (39.), Sharani (69.), Rymarenko (83.)

Veľké Lovce: Hužović (Belluš 82.) – Vančík (Krčmár 82.), Bašťovanský (Bačík 50.), Krčmár D., Palo – Brezanský (Mihók 73.), Pajer, Gujdák, Ďurica (Suranszki 50.) - Švec, Jamriška
DAC: Vantruba - Blackman (Ciganiks 60.), Muhamedbegović, Brunetti (Malý 46.), Davis - Dimun (Fábry 46.), Njie, Veselovský - Rymarenko, Nicolaescu (Nebyla 60.), Andzouana (Sharani 46.)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei