Négy sikernél járnak a szerdahelyi hölgyek


A HC DAC Dunaszerdahely már négy felkészülési mérkőzést játszott és mindegyik után győztesen hagyta el a pályát.

Elsőként július utolsó napján Vágsellyére látogatott a HC DAC csapata, ahol 23-36-os sikert könyvelhettek el Debre Viktor játékosai. Az edző így értékelt a klub Facebook-oldalán: "Minden edző elégedett lehetne, az egész csapat hozzáállása példaértékű. Természetesen van hova fejlődnünk, de ez még ilyenkor nem is kérdés. Szerencsére mindenkinek tudtam adni játéklehetőséget. Örülünk a győzelemnek, de ebben a stádiumban ez nem fontos."

A csallóközi csapat másodjára augusztus 4-én már hazai környezetben játszott a vágsellyei Duslo ellen és 36-27-re győzött.

"Ez a mérkőzés is elérte a célját, Tudtuk gyakorolni mind védekezésben mind támadásban azokat az elemeket, melyeket az edzések során gyakoroltunk, azonban van még hova fejlődnünk, de a látottakkal alapvetően elégedett lehetek. Ezúttal is minden játékosnak tudtam játéklehetőséget adni. Külön örülök annak, hogy új játékosaink be tudtak mutatkozni szurkolóinknak. Örülök a győzelemnek is, de nagyon sok munka vár még ránk, haladunk tovább a felkészülési időszakunkra megtervezett program szerint" – összegezte a csapat második felkészülési mérkőzését Debre Viktor vezetőedző.

A harmadik ellenfél a cseh extraliga újonca, a Házená Kynžvart volt augusztus 7-én. A dunaszerdahelyi sportcsarnokban ismét hazai siker született.

"Jó kis meccset játszottunk. Elég erős egy csapat a Házená Kynžvart annak ellenére is, hogy most kerültek fel az extraligába. Jól szolgálta ez a találkozó is a felkészülésünket, ugyan voltak hiányzóink, de a többiek legalább több lehetőséghez jutottak a pályán. Új védekezési formációt gyakoroltunk a mérkőzésen, mely hellyel-közzel jól működött. Szoros meccsen végül megérdemelten nyertünk" – olvasható Debre Viktor vezetőedző nyilatkozata a klub honlapján.

Augusztus 11-én idegenben, a Kispest otthonában léptek pályára a sárga-kékek és újabb győzelmet arattak.

"Lejátszottuk a soron következő edzőmeccset, ahol továbbra is az a célunk, hogy kipróbálhassunk különböző játékvariációkat. Ma is minden keretben lévő játékos kapott játéklehetőséget, és alkalmunk nyílt egy új védekezési formulát is alkalmaznunk, ami egész jól működött. A mérkőzésen az első félidő nagyon pazar volt, ezt a játékképet az 50. percig tudtuk is tartani. Az utolsó tíz percben kissé belealudtunk a meccsbe, és a nagyon lelkes ellenfél egyből lefaragta tízgólos hátrányát kettőre. Ez a mérkőzés is tele volt tanulságokkal, megmutatkozik, miben kell fejlődnünk, örültünk a játéklehetőségnek" – értékelt Debre Viktor vezetőedző.

Felkészülési mérkőzések:

2021. július 31. 10:30
HK Slovan Duslo Šaľa - HC DAC Dunaszerdahely 23-36 (13-15)
Városi Sportcsarnok, Vágsellye

2021. augusztus 04. 18:00
HC DAC Dunaszerdahely - HK Slovan Duslo Šaľa 36-27 (18-12)
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely

2021. 08. 07. 10:30

HC DAC Dunaszerdahely - Házená Kynžvart 30-27 (12-12)
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely

2021. augusztus 11. 16:00

Kispest NKK - HC DAC Dunaszerdahely 29-31 (10-19)
Soroksári Sportcsarnok, Budapest

A Dunaszerdahely ellenfele augusztus 21-én a Győri Audi ETO KC lesz, a mérkőzésről, a belépési lehetőségekről és a TV-közvetítésről a klub honlapján olvashatnak bővebben.

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

 

A rovat legfrissebb hírei