Nagy volt a nyomás a Szerdahelyen Belgrádban


Az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében a belgrádi Partizan otthonában lépett pályára a DAC.

Németh Antal vezetőedző a két új játékost, Ciganiksot és Muhamedbegovicot a cserék közé nevezte.

A találkozó nagy hazai nyomással indult, sorra jöttek a Partizan helyzetek. A hazaiak viszont vagy mellé, fölé lőttek vagy Martin Jedlička védett nagyokat. A 19. percben Marković üresen kapta meg a labdát egy bal oldali támadás során, majd a kapuval szembe fordulva okosan és szépen lőtte ki a vendégek kapujának hosszú alsó sarkát, 1-0.

A játék képe a félidő további részében sem változott, a hazaiak vezették a támadásokat, amelyek végén Jedlička nyerte meg a "lövési párharcokat".

A cseh kapus a szünet után ott folytatta, ahol az előzőben abbahagyta, Jović és Pantić lábáról is levette a labdát nagy helyzetben. A DAC cseréi után valamelyest javult a csapat játéka, többet volt náluk a labda, de a beadások, utolsó passzok nem találtak embert.

A Partizanban viszont így is benne volt a gól, Natcho lövésénél és Ricardo ismétlésénél is újra a DAC kapusa tartotta meccsben a csapatát. A belgrádiaknál a 74. percben a magyar válogatott Holender Filip is pályára lépett.

Annak ellenére, hogy a helyzetek alapján egy nagyobb vereség is benne volt a levegőben a szerdahelyiek csak egygólos hátrányba kerültek, így maradt esélyük a visszavágóra, de a MOL Arénában sokkal jobb játék kell majd.

Konferencia Liga-selejtező, 2. forduló:

FK Partizan-FC DAC 1904 1-0 (1-0)
Belgrád, v.: Maae (dán)
Gólszerző: Marković (19.)
Sárga lap: Jović (14.), Miljković (67.) ill. Vera (14.), Balić (22.), Taiwo (44.), Brunetti (71.)

Partizan: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić (Šćekić 74.)., Zdjelar – Marković (Holender 74.), Pantić, Jović (Natcho 61.) – Ricardo (Milanović 91.)
DAC: Jedlička – Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera, Fábry (Nebyla 60.), Schäfer, Balić (Njie 75.), Moumou (Ciganiks 61.) – Divković (Nicolaescu 75.), Taiwo (Sharani 80.)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei