Hivatalos: Kilépett a nemzetközi porondra a Dunaszerdahely


Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elfogadta a HC DAC Dunaszerdahely női kézilabdacsapatának nevezését a 2021/22-es szezon EHF Európa-kupa versenysorozatába, számolt be a klub honlapja.

Az előző szezon sikereinek köszönhetően a HC DAC Dunaszerdahely kivívta a lehetőséget, hogy nevezzen az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) által meghirdetett EHF Európa-kupa versenysorozatba.

Az EHF összesen 57 csapat jelentkezését hagyta jóvá, amiből 7 klub kiemeltnek számít. A fennmaradó 50 klub egy oda-visszavágós egyenes kieséses szakasszal kezdi meg a 2021/22-es szezont a 2021. október 16-17-i hétvégén. Az, hogy ebben a szakaszban melyik csapat ki ellen lép pályára a 2021. július 20-án megtartott sorsoláson derül majd ki.

Széles a paletta az ellenfelek helyét illetően, Bakutól egészen Izlandig elérhet a HC DAC utazásainak végcélja, olvasható a sárga-kékek weboldalán. A mérkőzések helyszínére vonatkozóan még nincs döntés az európai szakszövetség részéről. A klub elindította a dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnok akkreditálását. Aamennyiben ez sikerül a klub nemzetközi hazai találkozóinak helyszíne nem változik, ha azonban az EHF úgy dönt, másik sportcsarnokot szükséges keresni.

Horváth Zoltán klubelnök örömmel vág bele a HC DAC életében mérföldkőnek számító szezonba

„Fontos állomás ez a klub életében, hiszen olyan színtéren próbálhatjuk ki magunkat, amiről eddig csak álmodni mertünk. Az országos bajnokságot és a cseh-szlovák extraligát követően ott lehetünk a kézilabdázást tekintve a világon legerősebbnek mondható európai versenysorozatban. Megkezdődik a második ötéves szakaszunk, ahol tovább szeretnénk fejlődni, és olyan célokat elérni, amiben sokan néhány évvel ezelőtt még kicsit sem bíztak. Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, de sosem szabad megfeledkeznünk arról, hogy támogatóink áldozatkészsége nélkül mindez nem sikerülhetett volna. Mi dolgozunk tovább, és sikereinkkel szeretnénk megköszönni a felénk irányuló sok-sok bizalmat” – nyilatkozta a klubelnök.

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei