Aranyat nyert a vb-n a galántai Bukor Ádám


A magyar csapat tagjai három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a Tomszkban zajló uszonyosúszó-világbajnokság második napján, kedden.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint Bukor Ádám a 200 méteres felszín döntőben győzött, míg Varga Krisztina a 200 méteres női uszonyos gyors fináléjában nem talált legyőzőre. Zárásként a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó óriási világcsúccsal - 3 másodperccel a korábbi rekordon belül - szerzett világbajnoki aranyérmet. A váltó a selejtezőben a Holoda Péter, Senánszky Petra, Varga Krisztina, Hamlin Matthew összeállításban úszott, míg a fináléban a Holoda Péter, Cséplő Kelen, Varga Krisztina, Senánszky Petra felállásban diadalmaskodott.

1500 méteres felszíni úszásban Pázmányi Sándor ezüstérmes lett, akárcsak Lengyeltóti Bence a 200 uszonyos gyors döntőjében. Utóbbi számban Cséplő Kelen a harmadik helyet szerezte meg.

A galántai születésű Győrben tanuló és versenyző Bukor Ádám ezzel rajtjogot szerzett az egyesült államokbeli Birminghamben jövőre sorra kerülő Világjátékokra.

Fotó: facebook.com/BukorFinswimming

A rovat legfrissebb hírei