Schäfer: Remélem, lehetőséget kapok majd az Eb-n is


A DAC magyar válogatott középpályása a klub honlapján nyilatkozott.

A sárga-kékek felvetették, hogy az utóbbi két meccs alapján sokan úgy gondolják a kezdőben is helye lehet az MTK-nevelésének. Erre Schäfer András így reagált: „Ilyet nem mernék kijelenteni, de mindenképpen biztató jel, hogy Szalai Attilával csak ketten voltunk, akik végig játszottuk ezt a két felkészülési mérkőzést. Van még közel egy hét a kontinenstorna kezdetéig, és Rossi szövetségi kapitánynál nagyon fontos az edzésmunka – ennek köszönhetően kerültem be az első találkozón a kezdőcsapatba. Nem akarok semmit elkiabálni, meglátjuk, hogyan alakul a hét, de remélem, lehetőséget kapok majd az Eb-n is. Nyilván jelenleg sokkal közelebb érzem magam a kezdő tizenegyhez, mint amikor elkezdődött az edzőtábor. Őszintén szólva, kicsit fáradtan érkeztem az összpontosításra, de néhány nap alatt sikerült felvennem a ritmust. Jelenleg meg már a pályán is nagyon jól érzem magam.”

A Portugáliával, Németországgal és Franciaországgal felálló halálcsoportról és az esélyekről ezt mondta a középpályás:

„Nem igazán beszéltünk erről, nem számolgattunk. A szövetségi kapitány külön meg is kért minket arra, hogy ne latolgassuk az esélyeket. Öt éve is mindenki temette a csapatot a franciaországi Eb előtt, és mégis csoportgyőztesként léptünk tovább. Ahogyan azt korábban is elmondtam, minden lehetséges, a legjobb tudásunk szerint fogunk készülni. Nem sok értelme van egy héttel a torna előtt számolgatni. Keményen kell dolgozni, a legjobbat kihozni magunkból és akkor lesz esélyünk.”

A DAC szurkolói és mi is a klubban nagyon szorítunk neked - írják a DAC szerkesztői. „Köszönöm szépen a támogatást, nagyon jólesik. Arra kérnék mindenkit, hogy továbbra is biztassák a csapatot, hiszen három nagyon fontos összecsapás áll a magyar válogatott előtt. Együtt akár még ezt a három akadályt is sikerülhet megugrani.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

 

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei