Az edző nem, csak a stáb változik Dunaszerdahelyen


A DAC bejelentette, hogy Németh Antal folytatja a munkát a csapat élén.

A megegyezésről és annak hátteréről Világi Oszkár beszélt a sárga-kékek online műsorában a Hazai pályánban. A klubvezető elmondta, örül annak, hogy egy olyan edző folytatja a munkát, aki ismeri a csapatot és nem kell egy új szakembernek megismerni a körülményeket, a környezetet, a játékosokat. Világi kiemelte, hogy az utolsó öt meccsen, amelyen már Németh volt a vezetőedző, a csapat játéka javult, mérkőzés közben is tudott reagálni az ellenfél taktikájára, így bízik a közös folytatásban.

Németh Antal tavaly júniusban, az akkori vezetőedző, Bernd Storck asszisztenseként érkezett klubunkhoz – kezdi cikkét a DAC honlapja. Összesen tehát már 37 bajnoki találkozón, három Európa-ligás meccsen és hat Slovnaft Cup-beli összecsapáson ült a DAC kispadján. Vezetőedzőként 4 győzelem és 1 döntetlen a mérlege. Az új szerződés 1 évre szól, de tartalmaz további 1 éves opciót is.

„Hatalmas megtiszteltetés és egyben nagy kihívás számomra a felkérés. A DAC csapata az elmúlt években folyamatosan, néha nagyobb, néha apróbb léptekkel haladt előre. Kollégáimmal minden erőfeszítésünkkel, tudásunkkal és szakmai-emberi alázatunkkal azon fogunk dolgozni, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, és a klub felfelé ívelő pályája töretlen legyen. Amikor elképzelem a játékunkat, egy harcos, lendületes, tudatosan játszó csapatot látok magam előtt. Nagyon bízom benne, hogy a járvány elmúltával a játékosok, stábtagok, a vezetőség és a szurkolók együtt tudnak majd örülni a DAC sikereinek” – nyilatkozta a csallóköziek mestere.

Németh Antal mellett Martin Raška kapusedző és Gábriš Csaba erőnléti edző is folytatja a munkát a DAC-ban. A klub még a segédedző pozíciójára keresi az erősítést. Ebben a munkakörben Storck távozása után Czuczi Mátyás dolgozott.

A klub új videóelemzője a 23 éves angol Tristan Thomas lett, aki a múltban a Bayern München akadémiáján, továbbá Angliában és Svédországban is dolgozott. A legutóbbi idényben a Slavia Prága és a České Budějovice vezetőedzőjének tanácsadója volt.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei