Megvan a BMTE új edzője


Bemutatta új vezetőedzőjét az OTP Bank Ligából búcsúzó Budafoki MTE.

Megszületett a döntés, létrejött a megállapodás: Boér Gábor lesz a Budafoki MTE első csapatának vezetőedzője a 2021/2022-es szezonban – olvasható a BMTE honlapján.

"Több jelölttel is egyeztettünk az elmúlt hetekben és végül azért esett Gáborra a választás, mert véleményünk szerint Magyarországon ő az egyik legtehetségesebb, legnagyobb potenciállal rendelkező vezetőedző, akinek ráadásul már több évnyi tapasztalata is van. Meggyőződésünk, hogy a megkezdett utunkat vele együtt tudjunk a leghatékonyabban folytatni és a filozófiánkat, stílusunkat, indentitásunkat nem feladva a bajnokság élmezőnyéhez tartozni. A mostani megállapodásban lévő lehetőség mindkét fél számára előnyös. Nekünk egy lendületes, motivált, együttműködő szakemberre van szükségünk, Gábornak pedig egy olyan nyugodt, tudatos, kiszámítható környezetre, ami klubunkat jellemzi és ahol ezáltal ki tud bontakozni" - nyilatkozta a szakemberről Oláh Lóránt sportigazgató.

Boér edzői-karrierje Békéscsabán indult. A 2015/2016-os szezonban a lila-fehérek NB III-as csapatának élén, 2016 nyarától Zoran Spišljak segítőjeként dolgozott, majd 2017 márciusában vezetőedző lett. A másodosztályú lila-fehéreket 90 bajnoki találkozón irányította (44 győzelem, 21 döntetlen, 25 vereség).

2019 júliusától decemberig a szintén NB II-es ETO FC Győrnél vállalt munkát, majd tavaly nyáron Kazincbarcikára szerződött. A borsodi klubnál csupán egy hónapot töltött, júliusban igent mondott a ZTE FC megkeresésére, így a 2020/2021-es idényben először dolgozhatott az élvonalban. Zalaegerszegen március 15-ig huszonhat NB I-es mérkőzésen ült a kispadon.

Fotó: facebook.com/BudafokiMTE

A rovat legfrissebb hírei